Ned. sep 27th, 2020

Rukometni Žurnal

Rukomet kreće odavde

Velimir Petković novi selektor Ruske reprezentacije!

2 min traje čitanje

Rukometaše Rusije u naredne četiri godine vodiće čovek sa ovih prostora, Velimir Petković.

Samo šest dana nakon što je otpušten iz Fuhse Berlina, 63-godišnjak iz Banjaluke je postao selektor rukometaša najveće zemlje na svetu.

Petković je osvojio Kup IHF sa banjalučkim Borcem 1991. godine, nakon čega je otišao u Nemačku, gde je radio sve vreme.

Osvojio je Kup EHF sa Gepingenom 2011. i 2012. godine, kada je srednji bek tog tima bio Draško Mrvaljević.

Isti uspeh je ponovio sa Fuhseom 2018. godine, a tokom jeseni je objavljeno da mu neće biti produžen ugovor.

Mislilo se da će ostati do kraja sezone, ali su neki slabiji rezultati uticali na to da dobije otkaz i da ga nasledi Mihael Rot.

  • Ovo je za mene velika čast. Dobio sam ponude nekoliko evropskih klubova, ali sam odabrao reprezentaciju Rusije. Ekipa je loše odigrala Evropsko prvenstvo, ali mislim da nema gore igrače od Hrvatske, koja je stigla do finala. I dobro znam od kolega da niko ne sme unapred da upiše pobedu kad igra protiv timova iz Rusije. Svako poštuje rusku školu rukometa, meni je izazov da je vratim na nekadašnji nivo – rekao je Petković za sajt Rukometne federacije Rusije.

“Zbornaju” je na EHF Euro vodio Eduard Kokšarov, a njegov tim je zauzeo tek 22. mesto porazima od Mađarske (26:25), Islanda (34:23) i Danske (31:28).

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

U skladu s novom Evropskom regulativom, Rukometni Žurnal je nadogradio politiku privatnosti i korišćenja kolačića. Sportski Žurnal koristi kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sistema oglašavanja.
error: Sadržaj sa sajta je zaštićen