Sre. jul 8th, 2020

Rukometni Žurnal

Rukomet kreće odavde

Umičević i Savić o budućnosti rukometa u Republici Srpskoj!

3 min traje čitanje

Predsednik Rukometnog saveza Republike Srpske Marinko Umičević sastao se sa Darkom Savićem, predsednikom Rukometnog saveza regije Banjaluka.

Ovom prilikom su razgovarali o aktulenoj rukometnoj situaciji u Srpskoj kao i o planovima za period koji dolazi.

Od kada je Umičević preuzeo funkciju prvog čoveka rukometa ovaj popularni sport je u Srpskoj podigao na mnogo veći nivo te je to isto poželeo Saviću kojem je nešto ranije dao punu podršku u radu RS regije Banjaluka.

  • Darko Savić je pravi čovjek na pravom mjestu i ubijeđen sam da će preporoditi Rukometni savez regije Banjaluka. Ovim putem želim da naglasim kako će od Rukometnog saveza imati maksimalnu podršku u svom radu – poručio je Marinko Umičević.

Ova dvojica istinskih rukometnih radnika pričali su i o trenutnoj situaciji na nivou BiH. Obojica su se još jednom potvrdili puno jedinstvo rukometnih radnika iz Republike Srpske koji su protiv proširenja Premijer lige za rukometaše.

Na sastanku predsednik RS Srpske podržao je inicijativu Darka Savića za formiranje „A“ ženske reprezentacije BiH, a sve sa ciljem da devojke dobiju mogućnost za nastup na međunarodnoj sceni. Darko Savić istovremeno sa dosta uspeha obavlja funkciju direktora ŽRK Borac te se razgovaralo i o ovom uspešnom sportskom kolektivu koji je u minlom vremenu imao značajnu novčanu pomoć od Tvornice obuće „Bema“ čiji je tehnički direktor Marinko Umičević. Saradnja će biti nastavljena i u narednom periodu u kojem ovaj klub koji ima šampionske ambicije u Ligi BiH.

  • Vidim da već dovode pojačanja i na tome im čestitam. Želim da ih pohvalim na svemu što su uradili u minulom periodu. Iskreno se nadam da će banjalučke rukometašice u predstojećem takmičarskom ciklusu osvojiti šampionsku titulu u Premijer ligi BiH – izjavio je Marinko Umičević, predsednik RS RS i jedan od najboljih privrednika u jugoistočnoj Evropi.

Na ovim lepim rečima zahvalio se Darko Savić koji je prezadovoljan što će Tvornica obuće „Bema“ biti jedan od glavnih sponzora.

  • U lično ime i svih ostalih iz našeg kluba želim da se zahvalim na velikoj podršci našeg prijatelja Marinka Umičevića. Ono što mogu da obećam, a to je, da će uprava na čelu sa gospođom Nadom Tešanović učiniti sve kako bi stručnom štabu i igračicama obezbijedili sve potrebne uslove za nesmetan rad, a da će epilog toga biti osvajanje titule i da konačno skinemo sa trona Grude – naglasio je Savić koji je dodao je ŽRK Borac jedini klub koji se u prošloj sezoni takmičio u svim mogućim kategorijama, od Premijer lige, Prve lige RS (nastupila druga ekipa i osvojila treće mejsto) do omladinskih liga.

Nema sumnje da za ŽRK Borac dolaze još bolji dani, a po svemu sudeći imaće i podršku od srpskog člana Predsedništav BiH Milorada Dodika, predsednice Republike Srpske Željke Cvijanović kao i od Vlade Republike Srpske i nekolicine sponzora.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

U skladu s novom Evropskom regulativom, Rukometni Žurnal je nadogradio politiku privatnosti i korišćenja kolačića. Sportski Žurnal koristi kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sistema oglašavanja.
error: Sadržaj sa sajta je zaštićen