Uto. jul 7th, 2020

Rukometni Žurnal

Rukomet kreće odavde

U Italijanskoj Kataniji “Champions CUP” rukometa napesku

1 min traje čitanje

Prvi put u istoriji prijavile su se 32 ekipe za „Champions Cup” na pesku koji se održava od 30. oktobra do 4. novembra u Italijanskom gradu Kataniji gde su organizatori turnira EHF (European Handball Federation) i FIGH (Italian Handball Federation).

Na početku, kada su krenule prijave bilo je 24 tima iz cele Evrope, nešto kasnije interesovanje se pojavilo i priključile su se još 8 ekipe i došli do brojke 32 što je prvi put u istoriji za ovo takmičenje. Igraće muške i ženske ekipe a biće po 16 ekipa.

“u 08:02 bili smo rezervisani i znali tačno koliko će ekipa biti na turniru 12+12, u 08:04 dobili smo zvaničnu potvrdu za ovogodišnji EHF Beach Handball Champions Cup” rekao je Ole Jorstad, predsednik komisije za rukomet na pesku i dodao je je ovo sjajan događaj za promociju ovog sporta.

Italiju će predstavljati 2 tima. Što se tiče muške ekipe predstavnik će biti “Grosseto Handball” a kod žena “Team Italy”.

Ove godine titulu sa prošlogodišnjeg šampionata pokušaće da odbrani Ekaterinodar iz Rusije a u ženskoj konkurenciji CBMP Algericas iz Španije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

U skladu s novom Evropskom regulativom, Rukometni Žurnal je nadogradio politiku privatnosti i korišćenja kolačića. Sportski Žurnal koristi kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sistema oglašavanja.
error: Sadržaj sa sajta je zaštićen