Pet. sep 18th, 2020

Rukometni Žurnal

Rukomet kreće odavde

SEĆANJA: Na današnji dan pre 24 godine Podravka pokorila Evropu!

1 min traje čitanje

Na današnji dan, pre tačno 24 godine, RK Podravka Vegeta postala je prvak Evrope.

Nakon što je nedelju dana pre Hypo u Beču bio bolji, rukometašice Podravka Vegete 11. maja 1996. u prepunoj dvorani Srednjih škola u Koprivnici dočekale su gošće iz Austrije koje su imale prednost od četiri pogotka.

U napetoj utakmici koja se prelomila u drugom poluvremenu utakmice Podravka Vegeta slavila je s rezultatom 25:20 na opšte oduševljenje mnogobrojne publike u dvorani, ali i pred malim ekranima. Podravka Vegeta postala je prvak Evrope te se time se zauvek upisala u istoriju hrvatskog, ali i evropskog sporta.

Trener Podravka Vegete bio je Josip Šojat, a pomoćnik mu je bio Ivan Pal. Za Podravku su nastupile: Valentina Cozma, Božica Gregurić (Palčić), Samira Hasagić, Andreja Hrg, Dijana Ivandija, Kristina Jambrović, Tatjana Jukić, Ljerka Krajnović, Irina Maljko, Vlatka Mihoci, Renata Pavlačić, Snježana Petika, Željana Štević i Mariana Tîrca.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

U skladu s novom Evropskom regulativom, Rukometni Žurnal je nadogradio politiku privatnosti i korišćenja kolačića. Sportski Žurnal koristi kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sistema oglašavanja.
error: Sadržaj sa sajta je zaštićen