Pet. sep 18th, 2020

Rukometni Žurnal

Rukomet kreće odavde

Otkazana DELO Liga šampiona!

2 min traje čitanje

Nakon pažljive analize globalnog zdravlja i situacije koja je nastala posljedicom pandemije koronavirusa te kako bi ona mogla uticati na zdravlje i sigurnost igračica, ekipa i navijača, Evropska rukometna federacija odlučila je da otkaže DELO EHF FINAL4.

Završni turnir Lige šampiona prema rasporedu je trebao da se održi u Budimpešti od 3. do 6. septembra, a u istom terminu trebale su da se odigraju i četvrtfinalne utakmice DELO EHF Lige šampiona za sezonu 2019/2020, no i one su jednako tako otkazane.

Odluku o otkazivanju potvrdio je Izvršni odbor EHF-a koji je održao videokonferenciju. Posledicom ove odluke Izvršni odbor je doneo novu odluku kojom se obavezuju na povećani napor u promociji ženskog rukometa u sezoni 2020/21.

  • Celo smo vreme bili u kontaktu s Mađarskim rukometnim savezom koji nas je obaveštavao o ograničenjima i merama koje su donesene u Mađarskoj, a ticale su se javnih okupljanja, sportskih takmičenja i putovanja – rekao je predsednik EHF-a Michael Wiederer te nastavio:
  • Proteklih nekoliko meseci EHF je tvrdio da će se utakmice odigrati samo ako bude moguće da svi učesnici budu sigurni i zdravlje bude na prvome mestu. S obzirom na stanje širom Evrope ne možemo osigurati sigurnu atmosferu za održavanje takmičenja.

Iz EHF-a ističu kako ova odluka o otkazivanju četvrtfinalnih utakmica i FINAL4-a ne utiče na početak nove sezone DELO EHF Lige šampiona koja bi trebala da počne 12. ili 13. septembra.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

U skladu s novom Evropskom regulativom, Rukometni Žurnal je nadogradio politiku privatnosti i korišćenja kolačića. Sportski Žurnal koristi kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sistema oglašavanja.
error: Sadržaj sa sajta je zaštićen