Čet. jul 2nd, 2020

Rukometni Žurnal

Rukomet kreće odavde

Osnovana ekipa “BHC Pivarac”: Prvo učešće na turniru “Beach Handball Leskovac”!

2 min traje čitanje

Pod pokroviteljstvom našeg portala “Rukometni žurnal”, odlučili smo da napravimo ekipu koja će se takmičiti u rukometu na pesku.

Ekipa BHC “Pivarac” nastala je idejom da se podigne svest o već sada vrlo popularnom sportu “Beach Handball”. Ekipa ima sedište u Jagodini. Pitate se zašto baš ime “Pivarac”. To je stari naziv za RK Jagodinu koja ima veliku istoriju iza sebe, želja da vratimo rukomet, ali ovoga puta na pesku. Osnovali smo ovaj kolektiv gde ga čine profesionalni igrači dvoranskog rukometa. Cilj nam je da upoznamo različite kulture, ljude i pre svega druženje.

Što se tiče turnira “Beach Handball Leskovac”, krenule su prijave i ovo će biti 1. međunarodni turnir u rukometu na pesku u Leskovcu. Pored EBT bodova koje ekipe mogu da osvoje na ovom turniru, obezbeđene su novčane nagrade za prva 3 mesta u muškoj i ženskoj konkurenciji. Ukupan nagradni fond je 100.000 dinara. Za najbolje pojedince takođe obezbeđeni prikladni pokloni. Turnir će se održati 10. i 11. avgusta (subota, nedelja) na terenu SRC “Dubočica”.

  • U okviru projekra „Igram za pobedu“ čiji je cilj podsticanje zdravih stilova života Grad Leskovac, Rukometni savez Srbije i Kancelarija za mlade već treću godinu za redom organizuju turnir u rukometu na pesku. Orgnaizovanje ovog turnira ima za cilj pokretanje zdravih navika kod dece i omladine. Turnir se organizuje na otvorenim terenima Sportskog centra Dubočica, novina je da je turnir međunarodnog karaktera. Nagradni fond turnira je uvećan i sada iznosi 100.000 dinara, od toga za prvo mesto 24.000, za drugo mesto 16.000 i za treće mesto 10.000 dinara, a nagrade su iste i u muškoj i u ženskoj konkurenciji. Prijavljivanje počinje danas i traje do 9. avgusta, a može da se vrši preko sajta Kancelarije za mlade gde će se naći i prijavni formular – rekao je Aleksandar Stojanović, koordinrator Kancelarije za mlade Grada Leskovca.
  • Tradicionalni turnir je po prvi put međunarodnog karaktera i zadovoljstvo je da možemo građanima i sportistima pružiti priliku da se određene sportske aktivnosti odvijaju i u našem gradu. Lepo je da se to odvija na otvorenom, na pesku i u saradnji sa lokalnom samoupravom organizujemo ovaj turnir, uz napomenu da je petak 9. avgist otvoreni dan kada će sva deca moći da dođu da se upoznaju sa pravilima i da igraju na terenu na pesku – kazao je Miomir Petrović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

U skladu s novom Evropskom regulativom, Rukometni Žurnal je nadogradio politiku privatnosti i korišćenja kolačića. Sportski Žurnal koristi kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sistema oglašavanja.
error: Sadržaj sa sajta je zaštićen