Ned. sep 27th, 2020

Rukometni Žurnal

Rukomet kreće odavde

Miloš Kos – “Maglaj je rukometni grad – čeka nas vruć teren!”

3 min traje čitanje

Miloš Kos je jedan od igrača koji u prošlom kolu nije igrao, jedan je od najmlađih, a rukometni stručnjaci za njega predviđaju da je pred njim sjajna karijera, ovaj momak će biti u sastavu „Skauta“ u Maglaju jer trener Toni Čolina na njega ozbiljno računa.

  • U prošlom kolu nisam igrao zbog kazne, koju sam zaradio, zbog isključenja, u utakmici u Gračanici. U Maglaju nas očekuje jako teška utakmica jer Maglaj je odlična ekipa s puno odličnih i iskusnih rukometaša. Odlični su posebno kad igraju na svom parketu. Čeka nas naporan meč, ali ako nametnemo svoj stil igre onda se možemo nadati dobrom rezultatu, rekao je Miloš.

Miloše imaš li iskustva igranja utakmica u Maglaju?

  • Nisam igrao, nisam imao prilike i ovo mi je prvi nastup u Maglaju. Maglaj je rukometni grad, koliko znam u Maglaju je “vrući“ teren, gde nas očekuje vatrena i bučna publika, koja poznaje rukomet, koja bodri svoje rukometaše, ali poštuje i protivničke, dodao je Kos.

 Drugu sezonu si u Ljubuškom, već si igrao utakmice SEHA lige, a kao jako mlad rukometaš, ove godine si postao standardan prvotimac i struka RK Izviđač od tebe jako puno očekuje, vidi te kao budućeg nosioca igre Izviđača. Jesi li, kad si odlučio doći u Izviđač, računao na to?

  • Jeste, prošle godine sam igrao utakmice Seha lige, igrao sam utakmice play offa i KUP-a BiH, okitio sam se titulom prvaka, i to je za mene kao mladog rukometaša veliki uspeh, na koji sam ponosan. Ove godine je došlo do pomlađivanja ekiše pa sam došao do prilike postanem standardni igrač i da se na mene računa kao budućeg nosioca igre, rekao je Kos.

Poznaješ sve ove mlade momke s kojima igraš i s kojima ćeš u budućnosti igrati, s kim najviše preferiraš da igraš u napadačkoj formaciji.

  • Nemam neku posebnu želju, jer svi su to dobri momci, dobri rukometaši, svi smo mladi i svi se družimo na terenu i izvan njega, što jeste i biće naša snaga. Niko se ne izdvaja, svi smo velika družina i nastojimo svi zajedno da radimo i delujemo kao ekiša, poručio je Kos.

Šta očekuješ od ove sezone, šta su ambicije?

  • Osvojiti što više bodova, primaći se vodećim ekipama, želja je svakako osvojiti KUP i doneti ga nakon dugo godina u Ljubuški, dodao je Miloš.

Kako se zna nastupaš za reprezentaciju Srbije u mlađim uzrastima, kako si zadovoljan s reprezentativnim nastupima?

  • Zadovoljan sam, stalno sam na spisku selektora, odazivam se okupljanjima kad mogu i za sad je sve u redu, rekoa je Miloš.

Dve godine si u Ljubuškom, nedostaje li ti Kozarska Dubica, kako si se snašao u novoj sredini, jesi li se navikao?

Jesam, pa ljudi u Ljubuškom su dobri, gostoprimljivi, svi su dobri prema meni, svi mi pomažu onoliko koliko ko može, svi mi daju savete. Baš je fino u Ljubuškom. Pa u početku mi je Dubica nedostajala, ali navikao sam se, sad odlično funkcionišem, zaključio je Miloš Kos.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

U skladu s novom Evropskom regulativom, Rukometni Žurnal je nadogradio politiku privatnosti i korišćenja kolačića. Sportski Žurnal koristi kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sistema oglašavanja.
error: Sadržaj sa sajta je zaštićen