Sre. jul 8th, 2020

Rukometni Žurnal

Rukomet kreće odavde

Mario Kelentrić – “Želim da vratim rukomet u Doboju tamo gde mu je i mesto!”

3 min traje čitanje

Hrvatski stručnjak Mario Kelentrić i uprava Sloge već su uradili dobar posao kada je u pitanju igrački kadar, jer će pored Rusa Artjoma Junjina ekipu pojačati iskusni golman Peđa Dejanović, a ugovor gotovo sigurno produžiti najbolji igrač iz prošle sezone Vladimir Stanković.

S obzirom na to da još zvanično nije završena ni prošla sezona, a da se ne zna ni kada će početi nova, ovo su ohrabrujuće informacije za sve navijače dobojskog rukometnog kluba koji su pomalo iznenađeni dolaskom renomiranog imena na klupu. Iako mu je Sloga prvi samostalni posao u trenerskoj karijeri šampion svijeta sa Hrvatskom iz 2003. godine imao je priliku da radi sa brojnim vrhunskim stručnjacima i “krade” njihovo znanje.

  • Verujem da ću opravdati poverenje koje sam dobio i da ću ispuniti misiju zbog koje sam doveden. Nećemo da pričamo o napadu na trofeje, ali verujem da je Sloga dovoljno jaka da se umeša u borbu za sam vrh, odnosno da se vrati gde je nekada bila. U Doboju sam završio srednju školu, počeo profesionalnu karijeru, a ako trenerska bude i u pola uspešna kao igračka biću prezadovoljan – rekao je Kelentrić za “Glas Srpske”.

Radeći kao trener golmana u PPD Zagrebu i reprezentaciji Hrvatske kroz njegove ruke prošli su mnogi momci koji su nastupali u Premijer ligi BiH. Preko njih, ali i putem medija upoznat je gde dolazi i ko će biti najveći konkurenti.

  • Pratio sam dešavanja koliko sam mogao da ispratim. Konkurenti su godinama isti i tu se menja mnogo toga. Upoznat sam i sa igračkim kadrom Sloge i mogu da kažem da je dosta solidan. Povratak Dejanovića i ostanak Stankovića mnogo će nam značiti. Kažem, mnogo je nepoznanica u ovom trenutku i kada se radi o pandemiji i o stanju u RS BiH, ali se nadam da će se sve normalizovati u naredni mesec dana i da ćemo normalno početi sa pripremama – rekao je stručnjak koji je rođen u Gradačcu.

Ne dešava se baš često da u klubove sa ovih prostora stigne pojačanje iz Rusije.

  • Zahvaljujući poznanstvima dobio sam preporuke za Junjina, pogledao nekoliko njegovih utakmica i predložio ga prvom čoveku kluba Vojislavu Rađi. On se složio da bi bio pravo pojačanje, tako da se nadam da smo doneli dobru odluku. Kako sada stvari stoje, trebaće nam možda još jedan levi bek i pivot, ali nećemo da žurimo – zaključio je Kelentrić.

Odlazak iz Zagreba

Kelentrić je nedavno bio deo serije odlazaka ljudi koji su napustili PPD Zagreb u kom je proveo poslednjih osam godina kao trener golmana.

  • Jednostavno, novi trener Igor Vori nije me video u svom stručnom štabu. Takve stvari se dešavaju, to je sasvim prirodno. Odlučio sam da pokušam sam da gradim karijeru, pa mi je saradnja sa Slogom zvučala pomalo nerealna, desilo se i sada smo na zajedničkom putu – objasnio je Kelentrić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

U skladu s novom Evropskom regulativom, Rukometni Žurnal je nadogradio politiku privatnosti i korišćenja kolačića. Sportski Žurnal koristi kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sistema oglašavanja.
error: Sadržaj sa sajta je zaštićen