Pet. sep 18th, 2020

Rukometni Žurnal

Rukomet kreće odavde

LMK: Prigrevica savaldala Ravangrad a izgubila od Lakija iz Crvenke!

2 min traje čitanje

U nedelju 3. decembra 2018. godine kadetkinje ženskog rukometnog kluba Prigrevica odigrale su poslednje kolo Lige mlađih kategorija Vojvodine u Senti. Odigrale su dve utakmice. U prvoj utakmici savladale su ŽRK Ravagrad iz Sombora rezultatom 22:9 (11:5). Nakon toga su odigrale sa RK Laki iz Crvenke i izgubile rezultatom 18:9 (8:6).

Kao drugoplasirana ekipa ostvarile su plasman u Super ligu Vojvodine koja se igra na proleće. Iz grupe A u Super ligu uz Prigrevčanke su se plasirali RK Laki i RK Senta.

Uz ovaj uspeh, Prigrevčanke imaju i pojedinačna priznanja. Anja Vujnović i Vanja Čović dobile su pozive kao pionirske za selekciju koje organizuje Rukometni savez Vojvodine, na kojoj je izvršeno testiranje motoričkih sposobnosti i morfoloških karakteristika a nakon toga dobile su i šansu da se pokažu u dve utakmice. Uz njih Vujnović Milica i Rajaković Anja takođe su dobile pozive na turnir koji organizuje Vlada Vojdovine, Vlada Republike Srpske, Rukometni savez Vojvodine i Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu povodom 100 godina od prisajedinjenja Vojvodine Kraljevini Srbiji.

Prigrevčanke su izabrane kao najbolje iz Bačke i takmičiće se najboljim devojčicama iz Srema a u zavisnosti od rezultata znaće se da li će takmičenje nastaviti i igrati sa ekipom Republike Srpske ili Banata.

Trener Milka Nikšić kaže:

Smatram da devojke mogu mnogo više da pokažu u osnosu na ovo što su do sada pokazale. Ispred nas je vreme koje ćemo iskoristiti da se pripreme na najbolji mogući način, kako bi kada počne Super liga bile što spremnije i uigranije. Ovo je uz dečake još jedan veliki uspeh za naše klubove, trudićemo se da na proleće ostvarimo što bolje plasmane u svim ligama koje igramo i plasiramo se na državna prvenstva.

Piše: Radio Dunav

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

U skladu s novom Evropskom regulativom, Rukometni Žurnal je nadogradio politiku privatnosti i korišćenja kolačića. Sportski Žurnal koristi kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sistema oglašavanja.
error: Sadržaj sa sajta je zaštićen