Pet. jul 3rd, 2020

Rukometni Žurnal

Rukomet kreće odavde

Jovica Cvetković “opleo” po RSS-u: “Tonemo sve dublje, srpski rukomet vode razbojnici!”

2 min traje čitanje
 • Ovaj sport će biti na periferiji života dok god ne dobijemo pravo rukovodstvo ili selektora koji bi, pre svega, prošao test inteligencije!, rekao je bivši selektor „orlova“ Jovica Cvetković.
 • Kilav početak Srbije na Evropskom prvenstvu samo je najava novog debakla dodao je Jovica Cvetković, bivši selektor „orlova“.

Nakon što reprezentaciji Srbije u Gracu lekciju održali Belorusi u 1. kolu Grupe A (35:30), Cvetković se ne nada ničem boljem ni u predstojećim duelima sa Crnom Gorom (danas, 18:15), a naročito sa Hrvatskom (ponedeljak, 20:30).

 • A šta to može da promeni utakmica sa Crnom Gorom koja je na još nižem nivou od nas? Nažalost, srpski rukomet je na periferiji života. Tonemo sve dublje i tako će biti dok god ovaj naš sport vode razbojnici iz Rukometnog saveza! Igrači jedini žele dobro ovoj reprezentaciji, preuzimaju odgovornost na sebe, ali i njih mora neko da vodi. Kao uslov za samo konkurisanje za mesto selektora uveo bih kao obavezan test inteligencije. Nenada Peruničića dalje neću da komentarišem – kaže Cvetković.

Srpski stručnjak i dalje tvrdi da Srbija ima igrače s kojima bi mogla da napravi ozbiljan rezultati, ali…

 • Šta vredi što bismo uz dobrog selektora i iskrene čelnike Saveza bili u vrhu svetskog rukometa, kada se kod nas sve radi naopako i kada ovaj sport vode ljudi isključivo iz ličnog interesa. Naša igra je bezidejna. Mi nemamo planski kontranapad, nemamo brzinu, požrtvovanost ne postoji. Mi nemamo ništa! Očigledno mnogi sve ovo doživljavaju kao odlazak na izlet. Za mene bi ulazak među 12 najboljih reprezentacija značilo da pripadamo eliti, a mi smo daleko, daleko od toga.

Jovica Cvetković ovom prilikom podseća na odnos RSS prema sebi u vreme kad je bio selektor.

 • Za podvig koji sam napravio na Evropskom prvenstvu dodeljena mi je nagrada od 10.000 evra, a do danas mi nije isplaćena! Stvorio sam bazu za budućnost i šta sam dobio na kraju? Dobio sam to da niko od njih ne sme da me pozove već dve godine – zaključuje Jovica Cvetković

PIŠE: D.J Bužić (novinar „Alo“)

1 thought on “Jovica Cvetković “opleo” po RSS-u: “Tonemo sve dublje, srpski rukomet vode razbojnici!”

 1. 500 % JE JOVICA U PRAVU. BOŽA JE TREBAO DA DOBIJE OTKAZ ALI SE TAD UMEŠAO PREDRAG PERUNIČIĆ
  DRŽAVNI SEKRETAR ZA SPORT: OTKAZ ILI JE MOJ BRAT NENAD JE TRENER.
  A DOBIO OTKAZ U C.ZVEZDI ZBOG LOŠIH REZULTATA.
  TO JE SRPSKI RUKOMET – NAŽALOST.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

U skladu s novom Evropskom regulativom, Rukometni Žurnal je nadogradio politiku privatnosti i korišćenja kolačića. Sportski Žurnal koristi kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sistema oglašavanja.
error: Sadržaj sa sajta je zaštićen