Sre. apr 1st, 2020

Rukometni Žurnal

Rukomet kreće odavde

Edhem Sirćo: “Verujem u moje momke, ostvarićemo cilj!”

3 min traje čitanje

Nakon povratka u Premijer ligu BiH u prošloj sezoni bili su šesti u prvenstvu i igrali finale Kupa, a ovu polusezonu su završili na prvoj poziciji. Uprava je učinila sve da ekipa ima adekvatne uslove za rad, dovedeno je nekoliko igrača koji su se pokazali kao prava pojačanja. Iako uoči početka sezone nisu važili za favorite, u prvih 13 kola visočki rukometaši ostvarili su 10 pobeda i na pravom su putu da ostvare svoj cilj.

Za sada ide dobro. Od početka smo imali plan, a to je plasman među tri ekipe Premijer lige i pobjeda u Kupu. Ne kažem da nam je Kup prioritet, ali ako budemo imali dobar raspored i da dođemo do finala, odnosno osvojimo Kup te budemo među tri ekipe u prvenstvu, ostvarili bismo cilj.” rekao je trener Edhem Sirčo.

Istakao je da je prošla godina iskorišćena da se napravi kvalitetan tim ljudi u upravi i klubu, i da se napravi iskorak u radu.

To nam se sada vraća. Možemo biti zadovoljni. Igrači su izvukli maksimum, bez obzira na težak raspored i na povrede.

Naglasio je da na skoro svim pozicijama imaju par iskusnih igrača, uz mlade koji nadopunjuju ekipu.

Međutim, imali smo i neke povrede, ostali smo bez desnog krila i bez desnog beka koji je suspendovan, nemamo pivota… Imamo dosta prostora za pojačanja, ali to zavisi od finansijske i situacije na tržištu igrača. Za igrače iz inostranstva treba mnogo novca, ali ćemo sve znati u narednih sedam dana.

Izrazio je nadu da će uspeti da dovede dva-tri kvalitetna igrača koji će dobro da se uklope u ekipu i da će nastaviti s pobedama, ali i da će savez pratiti napredak u BH. rukometu

Navijači su se vratili na tribine, svi klubovi u BiH egzistiraju i povećavaju nivo kvaliteta. Nadam se da će Savez, koji ne radi ono što bi trebao raditi, osjetiti da je rukomet u napretku, da nam treba podrška da budemo organiziraniji i da imamo bolje uslove.”, poručio je Sirčo.

Rukometni klub Bosna prvi deo prvenstva završio je na prvom mestu sa 30 bodova. Ekipa iz Visokog upisala je deset pobeda uz tri poraza i na pragu je da ponovi ono što je radila krajem devedesetih godina prošlog veka.

Najbolji strelci RK Bosna Visoko u prvom delu sezone Premijer lige BiH su kapiten Adnan Harmandić i desno krilo Mirza Kapić, koji su postigli po 77 golova.

Mirza Mimić je postigao 42, a Kerim Čabaravdić 38 golova. Tarik Međić postigao je 32, a Mahir Burić i Nedžad Imamagić po 24 gola. Emir Omanović postigao je 18, Ivan Divković 16, a Adnan Balta 15 golova.

Kenan Selimović se 13 puta upisivao u strelce, Berin Keso je postigao osam, a Harun Babić jedan gol.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

U skladu s novom Evropskom regulativom, Rukometni Žurnal je nadogradio politiku privatnosti i korišćenja kolačića. Sportski Žurnal koristi kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sistema oglašavanja.
error: Sadržaj sa sajta je zaštićen