Pet. sep 18th, 2020

Rukometni Žurnal

Rukomet kreće odavde

Dogodilo se na današnji dan:

2 min traje čitanje

Na današnji dan 1993. rođena Poljska reprezentativka Adrianna Płaczek koja igra na poziciji golmana. Rođena je u gradu Leszno na zapadu Poljske. Nastupa za reprezentaciju gde je ubeležila 18 nastupa. Što se tiče ličnih priznanja bila je najbolji golman na Kupu Karpata 2017. godine. Od 2011-2017. nastupala je u Poljskoj i branila boje kluba SPR Pogoń Szczecin. 2017. godine dobila je poziv iz Francuske gde se priključila ekipi Fleury Loiret koja trenutno ima rezultatsku krizu i nalazi se na 14. mestu koje vodi u rang niže.

Na današnji dan 1994. godine rođen je Kristian Pipo Pilipovic. Kristian je poreklom iz Hrvatske gde je rođen u Đakovu a ima Austrijsko državljanstvo. Što se tiče juniorske karijere nastupao je za WAT Fünfhaus i Handballclub Fivers Margareten u Austriji. 2012. godine zaigrao je za 1. tim Fiversa gde je ostao sve do 2017. godine kada je dobio poziv iz Našičkog NEXE-a. U Hrvatskoj se zadržao jednu sezonu a onda je usledio švajcarski velikan Kadetten Schaffhausen. Za reprezentaciju Austrije debitovao je 10. juna 2015. godine protiv Španije. Do sada je zabeležio 10ak nastupa.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

U skladu s novom Evropskom regulativom, Rukometni Žurnal je nadogradio politiku privatnosti i korišćenja kolačića. Sportski Žurnal koristi kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sistema oglašavanja.
error: Sadržaj sa sajta je zaštićen