Sre. apr 1st, 2020

Rukometni Žurnal

Rukomet kreće odavde

Čelik i Žepče odmerili snage u pripremnoj utakmici

3 min traje čitanje

Rk Čelik – RK Žepče 36:29 (17:15)

Golgeter utakmice Kenan Biogradlija (sa 9 golova)

Doajen Adnan Jaškić u sastavu Žepča

U prvoj prijateljskoj utakmici, na otvaranju nove sezone, u Gradskoj areni Zenica igrali su RK Čelik i RK Žepče. Za obe ekipe to su bile prve utakmice u ovoj godini. Tokom čitave utakmice, svih 60 minuta, ekipa Čelika je non-stop bila u vođstvu. Mlada ekipa Žepča je bila predvođena doajenom rukometa, levorukim Adnanom Jaškićem, bivšim reprezentativcem BiH, nekad odličnim desnokrilnim igračem i bekom RK Zagreba, Krivaje, Čelika…

Golgeter utakmice je Biogradlija

U koncepciji igre više je dolazila do izražaja mnogo brža igra RK Žepča od nešto sporije igre RK Čelika, koja je bila uslovljena, pre svega, igrom Čelika sa dva pivotmena u napadu.

U utakmici su došle do izražaja šuterske sposobnosti levorukog Kenana Biogradlije koji je ubacio 9 golova (od čega tri iz penala), dok je Aldin Begagić pridodao 7, Adi Pašalić 5, te Muhamed Ajanović i Ismar Kahrić po četiri gola.

Kod RK Čelika su se u listu stelaca još upisali i Ekrem Kobilica (dao 2 gola), te Adnan Sumbuljević, Adnan Begagić, Mirsad Čelenka, Miran Čović i Kenan Muslić sa po jednim golom.

Vatreno krštenje trenera Gušića

Trener Nermin Gušić, kome je ovo bilo trenersko vatreno krštenje, dao je šansu svim raspoloživim igračima. Svoju šansu je najbolje iskoristio Adi Pašalić koji je pružio odličnu partiju, zatim prvi strelac Kenan Biogradlija i mladi Ismir Kahrić, kao i Miran Čović u skromnoj minutaži koju je imao.

Odbrana Čelika je na momente vrlo dobro delovala, pa su sva tri golmana imali ukupno 15 uspešnih odbrana (Riad Polić 9, a Muamer Kaljić i Haris Muhić po 5 odrana).

Kod RK Žepča iznenađenje na početku utakmice je bilo pojavljivanje u ekipi doajena rukometa, bivšeg BH reprezentativca, igrača RK Zagreba, Krivaje i RK Čelika – Adnana Jaškića, koji je pokazao da nije zaboravio rukomet i da može pomoći RK Žepču u osvajanju 6. mesta u Ligi i plasmanu u Jedinstvenu ligu FBH.  Dao je četiri krasna gola, dok je Đerek postigao 7, a Marković takođe četiri.

Rođendani Mrake i Kahrića

Pre početka utakmice igračima Farisu Mraki (dvadeseti rođendan) i Ismaru Kahriću (osamnaesti) predsednik Čelika Pane Škrbić je čestitao rođendane.

Nakon utakmice, svi igrači iz obe ekipe – RK Čelika i RK Žepča su se družili i počastili sa dve rođendanske torte slavljenika.

Faris Mrako:

  • Sretan sam što rodjendan slavim u društvu svojih suigrača i naših prijatelja iz RK Žepča. Hvala predsjedniku Škrbiću i Upravi Čelika jer druženje u sportu, pored sportskog nadmetanja, ima posebne draži.

Ismar Kahrić:

  • Iznenadilo me to da je Uprava mog kluba Čelik, na čelu sa predsjednikom Panetom Škbićem, upriličila obilježavanje mog 18. rođendana. Sretan sam da sam baš ovdje stekao punoljetstvo i očekujem dobre igre i rezultate i moje i RK Čelika.

U četvrtak, 31. januara Čelik igra revanš utakmicu u Žepču, a u subotu, 2. februara sa ekipom RK Kaknja u Kaknju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

U skladu s novom Evropskom regulativom, Rukometni Žurnal je nadogradio politiku privatnosti i korišćenja kolačića. Sportski Žurnal koristi kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sistema oglašavanja.
error: Sadržaj sa sajta je zaštićen