Home Blog

Izbor najboljih pojedinaca 2021 – ARKUS

22

Poštovani pratioci Rukometnog Žurnala, nakon vrlo zanimljive godine odlučili smo ponovo da proglasimo najbolje a za to ćete biti zaduženi vi i treneri ekipa.

Neka najbolji pobedi.

P.S Obavezno je pre glasanja pročitati pravila koja se nalaze na sledećem linku

GLASANJE

IGRAČIMLADI IGRAČITRENERI (M)IGRAČICAMLADA IGRAČICATRENERI (Ž)SUDIJE
Žao nam je, trenutno nema dostupnih anketa
Žao nam je, trenutno nema dostupnih anketa
Žao nam je, trenutno nema dostupnih anketa
Žao nam je, trenutno nema dostupnih anketa
Žao nam je, trenutno nema dostupnih anketa
Žao nam je, trenutno nema dostupnih anketa
Žao nam je, trenutno nema dostupnih anketa

INCIDENT ZA INCIDENTOM – Delegat/kontrolor fizički nasrnuo na rukometnog radnika Vranja 1957!

0

Nakon što je žustro prošla utakmica između Dubočice 54 i Crvene zvezde umalo da ispadne veći konflit nešto južnije, u Vranju.

Rukometaši Vranja 1957 su dočekali kragujevački Radnički i kao što smo već pisali usledila je podela bodova. Ipak, nama je za oko zapala situacija pred sam kraj utakmice kada se delegat ali i predsednik Zajednice sudija i kontrolora umešao i odgurnuo rukometnog radnika Vranja Vladana Pavlovića koji se zatrčao u teren.

Šta je želeo prekaljeni kontrolor da učini pogledajte na 2:02:58.

PRATITE NAS:

  • tik-tok

Super B liga plej – of (M) – Rudar slavio protiv Loznice i izborio veliko finale!

0

Rukometaši Rudara slavili su na gostovanju kod uvek nezgodne Loznice i to posle preokreta rezultatom 30:32 (15:12).

Što se tiče prve utakmice, u Kostolcu je Rudar bio mnogo dominantniji. Sada je to bila Loznica ali je bivši Superligaš znao da kazni sve greške domaćina. Tokom celog prvog poluvremena pratili smo egal a potom u 21. minutu domaćin kreće nešto ofanzivnije i polako povećava prednost koja je na odmoru bila +3.

Znao je Nedeljković da će gosti iz Kostolca krenuti mnogo jače u drugom poluvremenu. To se i desilo. Posle 7 minuta igre na semaforu je bilo 17:17 a zatim ponovo Loznica ide na +2 i to održava sve do 55. minuta kada ponovo sledi nalet Rudara koji u 56. minutu vodi 28:29 a zatim i 28:30. Dovoljno su bili gosti iskusni da ne dozvole ponovni preokret te su u finale otišli pobedom 30:32.

RK LOZNICA – RK RUDAR 30:32 (15:12)

Jovanović 2, Dragutinović 9, Pantić 2, Obrenović 1, Baćanović 4, Kovačević 2, Stojanović 2, Jestrović 1, Podraščić 6.

Murina 6, Radisavljević 4, Stojković 1, Aleksandar Stojanović 7, Knežević 4, Milošević 1, Nedeljkov 3, Vještica 6.

PRATITE NAS:

  • tik-tok

Premijer liga BiH (M) – Goražde savladalo Čapljinu, Konjuh namučio Borac!

0

Rukometaši Izviđača su novi-stari šampioni Bosne i Hercegovine. Kao što smo već pisali, “Skauti” su u subotu pobedom u Zavidovićima protiv Krivaje sa 34:31 stigli do 36 bodova, što je za drugoplasirani Borac (29) matematički nemoguće ostvariti do kraja sezone.

Inače, jedan od derbija 22. kola odigrali su Leotar i Sloboda, a na kraju je meč završen rezultatom 28:28. Vladimir Stanković je bio najefikasniji kod Leotara sa 11 golova, dok je Luka Knežević postigao 10 za Slobodu.

Gračanica je na svom terenu savladala Slogu sa 38:33. Sead Dautović i Omer Mehmedović su postigli po sedam golova za Gračanlije, dok je kod Sloge Stanko Stanković pogađao 13 puta.

Pomenuti Borac je na domaćem terenu savladao Konjuh sa 27:25. Nedim Hadžić je za Banjalučane postigao osam pogodaka, a kod Konjuha je Anes Bečić pogađao šest puta.

Goražde je kao gost savladalo ekipu Čapljine sa 41:33. Armin Krakonja, Bogdan Nikolić i Elmir Građan su postigli po šest golova za Goražde, a po osam su za Čapljinu dali Zlatko Ševo i Kristijan Akrapović.

Hercegovina je na domaćem terenu pobedila Vogošću, a rezultat je glasio 35:30. Vojislav Čabrilo je predvodio Nevesinjce sa devet pogodaka, a Đorđe Babić dodao je osam. Kod Vogošće je Elis Memić pogađao osam puta, a Ermin Ombaša sedam.

PRATITE NAS:

  • tik-tok

Rade Unčanin novi trener ŽRK Ilidže!

0

ŽRK Ilidža je putem zvanične stranice potvrdio da će novi trener ovog kluba biti Rade Unčanin.

Radi se o legendarnom banjalučkom rukometašu i treneru koji je dubok trag ostavio i u muškom i u ženskom rukometu, što kao igrač, što kao trener.

Ilidža je saopštila i da će Maja Mihajlović ostati deo kluba.

PRATITE NAS:

  • tik-tok

Olborg nudi milion evra za Jurija Knora!

0

Na pomolu je veliki transfer u svetu rukometa. Danski vicešampion Olborg spreman je da plati milion evra za Jurija Knora, prenose nemački mediji.

Srednji bek Rajn Nekar Levena ima ugovor sa “Lavovima” do 2026. godine, ali ponuda Danaca je fenomenalna i prosto se ne odbija. Majk Mahula će od sledeće sezone sedeti na klupi Olborga i po svaku cenu želi nemačkog reprezentativca kao zamenu za Hansena, koji će se ovog leta penzionisati.

Najbolji mladi igrač sveta za prošlu godinu u selekciji IHF-a želi da napusti Nemačku i igra u Ligi šampiona, što je nemoguće u dresu Rajn Nekar Levena, koji je trenutno jedanaesti na tabeli. RNL je preko svoje zvanične prezentacije potvrdio da je Knor izrazio želju da se oproba u drugoj sredini.

PRATITE NAS:

  • tik-tok

Mihajlo Radojković u Zagrebu?

0

Posle Igora Beljavskog, hrvatski šampion Zagreb dovodi još jedno pojačanje za narednu sezonu.

Reč je o desnom beku Mihajlu Radojkoviću, koji je trenutno član turskog šampiona Bešiktaša.

Radojković će biti zamena za Kunija Moralesa, koji će karijeru nastaviti u mađarskoj Tatabanji.

Srpski desni bek pridružiće se Luki Lovre Klarici na poziciji desnog beka, a ranije je bio član Smedereva, Partizana, Trimo Trebnja, Dunaree, Al Sada…

PRATITE NAS:

  • tik-tok

Ričard Bodo i Žolt Balog stižu u Đer kod Deana Bombača?

0

Muška ekipa Đera, koja će od sledeće sezone igrati u mađarskoj eliti, ima aspiracije da napravi veliki posao.

Za ostvarenje cilja uprava kluba je prvo angažovala srednjeg beka Deana Bombača, koji u aktuelnog prvoligaša stiže iz PIK Segeda.

Slovenački plejmejker će u Đeru ostati najmanje do 2027. godine, pošto je sa ambicioznim timom potpisao ugovor na tri sezone.

Potpis Bombača trebalo bi da privuče i druga velika imena da dođu u ovaj klub, a u rukometnim krugovima se šuška da će se Đeru pridružiti dva iskusna igrača.

Reč je o reprezentativcima Mađarske, levom beku Ričardu Bodu i desnom beku Žoltu Balogu, koji su blizu dogovora sa ovim klubom.

Bodo, kao i Bombač, trenutno igra za PIK Seged, dok Balog igra za Ferencvaroš.

Za Boda je zainteresovan i Ferencvaroš, ali će najverovatnije 31-godišnji rukometaš završiti u ekipi Đera.

PRATITE NAS:

  • tik-tok

Premijer liga BiH (Ž) – Grude porazile Zrinjski, Hadžići bolji od Knežopoljke!

0

U meču 17. kola BH Telekom Premijer lige BiH za rukometašice lider Grude su na svom terenu pobedile Zrinjski sa 35:23. Matea Šumelj je bila najefikasnija kod pobedničke ekipe sa devet pogodaka, a Teodora Petković dodala je osam. U taboru Zrinjskog Ivana Rozić i Nejra Pintul su postigle po šest pogodaka.

Hadžići su na svom terenu bili ubedljivi protiv Knežopoljke sa 41:27. Amina Hadžiabdić je bila najefikasnija sa 12 pogodaka, a Ajla Čajić je dodala osam. U taboru poražene ekipe Ljiljana Ćesto je postigla sedam pogdaka.

Trećplasirani Borac je savladao Slogu rezultatom 37:28. Lara Bijelić je postigla sedam pogodaka za Borac, a Sara Majkić je dodala pet. U poraženom sastavu Sarah Hadžiabulić je postigla 13 pogodaka.

Krivaja je pobedila Krajinu sa 33:28. Jasmina Ćosić je postigla devet, a Amna Mehinagić šest golova za pobednički tim. Kod Krajine je Azra Topčić postigla 13, a Adelisa Hušić šest pogodaka.

Izviđač je kao gost pobedio ekipu Ilidže sa 36:25.

Narednog vikenda igra se poslednje kolo osnovnog dela prvenstva, a nakon toga će pet prvoplasiranih ekipa igrati plej-of, a ekipe od 6. do 10. mesta će igrati plej-aut.

PRATITE NAS:

  • tik-tok

Rastaju se Dragan Marković i Dinamo!

0

Iskusni stručnjak na kraju sezone završava misiju u gradu na Tamišu.

Na kraju sezone razilaze se putevi Dragana Markovića i Dinama iz Pančeva. Kako stoji na zvaničnom sajtu crveno-crnih, privatni razlozi iskusnog stratega su prevagnuli da popularni Marka napusti grad na Tamišu.

Nekadašnji selektor Bosne i Hercegovine je pre nešto više od godinu dana preuzeo Pančevce posle odlaska Nenada Kraljevskog. Uspeo je da igra finala Kupa Srbije, ali je Vojvodina bila prejaka.

U Super ligi, Pančevci su sa Markovićem na kormilu ponovili prošlosezonski rezultat, četvrto mesto. Izborena je Evropa, EHF kup, a u polufinalu plej-ofa rival je šampion Vojvodina. Lale su favoriti u tim duelima, a prvi meč igra se u nedelju u dvorani Slana bara.

Dinamo je tokom sezone imao mnogo promena u timu, ali i u klubu. Zimus je za sportskog direktora stigao Aleksandar Blagojević koji je tu funkciju obavljao skoro deceniju i po u Partizanu. Klub su u finišu prelaznog roka krajem februara napustili veterani, golman Nemanja Marjanović (Partizan) i levi bek, defanzivni specijalista Duško Čelica (Vranje), dok je tešku povredu kolena zadobio nekadašnji juniorski reprezentativac Srbije Veljko Čabrilo.

PRATITE NAS:

  • tik-tok
error: Sadržaj sa sajta je zaštićen