Pet. sep 18th, 2020

Rukometni Žurnal

Rukomet kreće odavde

Austrija i Italija odustali od organizovanja Evropskog prvenstva za juniore!

2 min traje čitanje

Nakon što su Austrija i Italija (Innsbruck i Brixen) nedavno odustali od domaćinstva Evropskog juniorskog rukometnog prvenstva 2020. godine, Hrvatski rukometni savez se kandidovao za domaćinstvo tog takmičenja na osnovu međunarodnog tendera i uspeo je da ga dobije u konkurenciji uz Izrael i Italiju.

Prvenstvo će se održati od 7. do 17. januara 2021. godine u Poreču. To je sjajna prilika hrvatskim juniorima za još jedan iskorak i potvrdu vrednosti na međunarodnoj sceni. Reč je o igračima koji su prošle godine igrali kadetsko Svetsko prvenstvo u S. Makedoniji gde su osvojili 10. mesto.

Podsećamo, pravo nastupa na tom prvenstvu ima 16 reprezentacija. Hrvatska je svrstana u grupu s Francuskom, Portugalom i Austrijom. Prvenstvo je prvobitno trebalo da se održi od 13. – 23. avgusta 2020. godine u Italiji i Austriji (Innsbrucku i Brixennu).

Nakon pandemije korona virusa, EHF je prvenstvo odložio za period od  07. – 17. januara 2021. godine u Austriji i Italiji. Budući su te dve države nakon svega, ipak su odustale od organizacije prvenstva, Hrvatska je ponudila najpovoljnije uslove i uspela da dobije to takmičenje na međunarodnoj sceni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

U skladu s novom Evropskom regulativom, Rukometni Žurnal je nadogradio politiku privatnosti i korišćenja kolačića. Sportski Žurnal koristi kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sistema oglašavanja.
error: Sadržaj sa sajta je zaštićen