Ned. sep 27th, 2020

Rukometni Žurnal

Rukomet kreće odavde

Aleksandar Bakić – “Otvaraju se neki novi horizonti – razmišljam šta dalje”

2 min traje čitanje

Na Evropskom prvenstvu je bilo gotovo 400 rukometaša, ali nijedan ne može da se poredi sa Aleksandrom Bakićem po jednom parametru.

Mlado levo krilo Crne Gore igra za klub iz grada sa svega 5.000 stanovnika, Andrijevice. Sigurno je da nijedan tim koji je dao učesnika EHF Eura nije iz tako malog grada.

Ali, to mu nije smetalo da odigra odlično u Austriji, pokaže da je budućnost „lavova“ i bude deo prve generacije koja je upisala pobedu na kontinentalnim šampionatima.

Uzgred, sa Komovima je ostvario neočekivane uspehe, jedini je reprezentativac iz domaćih klubova, pa niko nije ni sumnjao da će drugu godinu zaredom biti izabran za najboljeg igrača u Crnoj Gori.

  • Sezona iza mene je veoma uspješna, i na klupskom i na reprezentativnom nivou. Učestvovao sam na Evropskom prvenstvu, a sa Komovima sam osvojio Kup i sada smo jesenji prvaci. Nadam se da ćemo u nastavku sezone igrati najbolje što možemo – rekao je Bakić.

Jasno je da 19-godišnjak broji poslednje mesece u klubu iz rodnog grada.

  • Poslije Evropskog prvenstva se otvaraju neki novi putevi, ali vidjećemo šta će da bude. Ostajem još ovu polusezonu, da probamo da osvojimo titulu, a poslije toga idem u nove pobjede.

Kakav oproštaj zamišljaš?

  • Volio bih da osvojimo ligu i ispišemo nove stranice istorije našeg kluba i našeg grada.

Kako ocenjuješ svoj nastup na Evropskom prvenstvu?

  • Zadovoljan sam. Dao sam maksimum, svoje srce, prepustio se strastima i uživao u tome što smo radili na Evropskom prvenstvu.

Naravno, svestan je da može da bude mnogo bolji igrač nego što je sada.

  • Još dosta toga moram da radim na sebi. Preda mnom je mnogo odricanja, ali sam siguran da ću i dalje da napredujem – rekao je Bakić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

U skladu s novom Evropskom regulativom, Rukometni Žurnal je nadogradio politiku privatnosti i korišćenja kolačića. Sportski Žurnal koristi kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sistema oglašavanja.
error: Sadržaj sa sajta je zaštićen