Retrospektiva pretposlednjeg kola PRL “Centar”

0
290

U petak i subotu su odigrane dve utakmice. U subotu u Obrenovcu je ženska sekcija RK Radničkog o kojima od ove godine pažnju vodi uprava muškog kluba rutinski osvojila bodove protiv, ove godine neprepoznatljivo slabe RK Loznice rezultatom 34:29, poluvreme 18:15. Radnički je najprijatnije ovosezonsko iznenađenje u PRLŽ, grupa Centar i zasluženo se nalaze u gornjem delu tabele sa 6 pobeda i dva poraza. Ove devojčice, sve mlađe od 18 godina igraju zajedno već nekoliko godina i njihov vredan rad uz iskusne trenere konačno daje rezultate. Najbolja u timu Obrenovčanki bila je srednji bek Pašalić, uz kadetsku reprezentativku Milicu Perović, Radivojević i Stepanović. Raduje povratak na gol Jelene Ilić koja je sinoć posle dužeg odsustvovanja sa terena zabeležila 6 odbrana. Kod Lozničanki najefikasnija je bila veteranka Simić koja je postigla 16 golova i proglašena je najboljom igračicom utakmice. Treneru Lozničanki Draganu Nikoliću ove jeseni ne cvetaju ruže i trebaće mu mnogo truda i dodatne edukacije da poboljša rezultate kluba.

U utakmici u petak Crvena Zvezda koja ove godine debituje u ovom rangu takmičenja pobedila je drugi loznički klub, Loznicu Grad rezultatom 36:30, poluvreme 18:17. Mlada četa Vesne Bojković, nekadašnje selektorke ženske kadetske i pionirske reprezentacije Srbije i bivšeg stratega legendarnog RK Radničkog sa Crvenog krsta dugo se mučila sa poslednjeplasiranim Lozničankama, da bi tek u drugom poluvremenu došla do osetnije razlike i mirno privela meč kraju. Najbolja igračica jučerašnje utakmice bila je kapiten Crvene Zvezde Ristić sa 16 postignutih golova. Meč su sudile Danijela i Dragana Petković. Lozničankama ostaje da u pauzi prvenstva zbiju redove, pokušaju da pojačaju silno oslabljenu ekipu odlaskom nekolicine igračica, (prosečna starost tima je nepunih 14 godina) a trener Milan Ilić će sa svojim saradnicima morati dobro da zasuče rukave i izbegne epitet fenjeraša u ligi.

Na programu su bile 3 utakmice. Mladi Radnik iz Radinaca pobedio je ekipu Medicinar 2 iz Šapca i ostao u trci za ulazak u viši rang takmičenja sa samo 1 porazom u prvih 8 kola. Ništa novo nećemo reći ako navedemo da su u ekipi nekadašnjeg superligaša ponovo briljirale golman Slađana Mitrović i bek Paločević koja je postigla 11 golova.

Derbi kola igrao se u Valjevu. Prvoplasirani RK Beograd gostovao je drugoplasiranom Metalcu. Stručni štab Beograda odlično je pročitao kako Valjevke igraju ove godine i u potpunosti su zaustavile najubojitije igracice Metalca. Ono što nisu mogli da predvide je da će večeras golman Metalca Milica Đikic biti nesavladiva. Preko 15 odbrana, od čega su bar polovina bili ziceri presudila je upornoj ekipi Beograda. Veliku zaslugu pobedi Metalca svakako ima i Marta Mosurović koja je lucidnim potezima i golovima rešavala naizgled bezizlazne situacije. U poslednji minut ušlo se sa svega 1 gol razlike za Metalac kada je Jovana Cvetković na sebi svojstven način probila duboku zonu Beograda i stavila tačku. Mnogo grešaka sa obe strane bile su verovatno posledica značaja ove utakmice posle koje Metalac izbija na prvo mesto na tabeli i najverovatnije će po prvi put od nastanka biti jesenji prvak.

Prvi bod ove godine osvojila je ekipa Rudara iz Kostolca koja je odigrala nerešeno sa Voždovcem 2 25:25.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here