Reprezentativke Srbije spremno dočekuju Poljakinje!

0
37

Zbog nevremena i odloženog poletanja aviona iz Beograda, srpska ekspedicija bila je primorana da prethodnu noć provede u Minhenu, a da u Nant stigne ranim jutarnjim letom, tek nešto posle devet časova u četvrtak. Neočekivano težak put do Francuske nije poremetio planove i fokus nacionalnog tima koga na otvaranju grupe A u dvorani “XXL” u petak od 18 časova čeka reprezentacija Poljske.

Imali smo komplikacija u putu, ali smo iznele to pozitivno, jer ništa i nismo mogle da promenimo, s obzirom da nam je kasnio let. Potrudićemo se da to što brže zaboravimo, da se odmorimo i oporavimo uz potpunu koncentraciju na ono što nas čeka – kaže pivotmen Slađana Pop Lazić i dodaje da se dobar deo priprema odnosio na taktičke detalje kojima će pokušati da nadmudre protivnice, ne samo Poljakinje, već i Šveđanke, odnosno, Dankinje.

Uglavnom smo se spremali za sve ekipe sa delom koji se odnosio na Poljsku. Iskoristićemo poslednji trening da se što bolje spremimo konkretno za Poljakinje. Imaju opasnu bekovsku trojku. Sva tri beka su visoka (Kudlač, Arčuk i Kobilinska) dobri su šuteri, rade kvalitetno sa pivotmenom. Moramo da se usmerimo na njih da ih sprečimo. Bekovska trojka im je opasna. Tri beka visoka šuteri, dobra saradnja sa pivotmenom, dobri šuteri. Moramo dobro da se usmerimo na njih, a i u kontri su dobro. Igraju 6-0, čak i 5-1 povremeno, videćemo šta su nam spremili…

Reprezentacija Srbije je na poslednja dva takmičenja – EP 2016 i SP 2017 osvajala deveto mesto, ali je kvalitet igara imao uzlaznu putanju…

Vreme je za nešto više. Poslednje dve godine smo igrali dobro, ali nam je uvek nešto nedostajalo za poziciju koju zaslužujemo. Nadam se da ćemo taj stepenik proći i napraviti napredak na koji ćemo svi biti ponosni.

Mišljenje o najvećim kvalitetima Poljakinja, sa Slađanom Pop Lazić, deli i selektor LJubomir Obradović.

Igramo protiv ozbiljne reprezentacije. Snažne su, iskusne, prva je utakmica. Tri beka su dosta visoka i pokretna, iskuan. Kudlač igra dugo godina, Bizdra (Arčuk) je bila u Budućosti, imaju desnog beka Kobilinsku iz nemačkog Mecingena, visokog pivotmena, u odbrani igraju 6-0. Imamo mi svoje adute i kvalitete. Spremni smo i na promene zonskih formacija. Danska je igrala 3-2-1 dosta duboko na prošlom prvenstvu, moramo da pametno odreagujemo na duboke zonske formacije. Bitno je da idemo zdravi na prvenstvo. Na pripremama je bilo dosta stvari kojima možemo da budemo zadovoljni. Jovana Stoiljković je ostala sama na poziciju levog beka posle svih povreda, tu sada Tamaru (Radojević) i Andreu (Lekić) adaptiramo, a raduje me povratak Dragane Cvijić koja će nam biti od koristi u oba pravca.

Selektor komentariše i razlike u odnosu na SP 2017 u Nemačkoj, gde je Srbija bila jača za Sanju Damnjanović i Mariju Obradović…

Andrea je bila povređena, biće drugačije, bićemo svi zdravi, jači smo i iskusniji za jedno prvenstvo. Svesne su da je ovo kvalifikacioni turnir za OI. Moramo da budemo šešir 1 u baražu za SP, da se plasiramo u Japan i tamo izborimo kvalifikacije za OI. Teško je odrediti domet ove naše ekipe. Možemo sa svima da igramo. To je sigurno.

SP 2013 U SRBIJI NAJSVETLIJI TRENUTAK POLJSKE ISTORIJE

Prvi rival reprezentacije Srbije u grupi A u Nantu, selekcija Poljske, najbolje rezultate ostvarila je na Svetskim prvenstvima odigranim 2013. u Srbiji i 2015. u Danskoj. Predvođene danskim trenerom Larsom Rasmusenom, Poljakinje su dva puta završavale kao četvrte. Upravo ih je reprezentacija Srbije savladala u polufinalu SP 2013 u Štark Areni.

Na poslednjem Evropskom prvenstvu u Švedskoj, Poljakinje nisu prošle u drugi krug, završivši na 15. mestu. Najbolji plasman je peto mesto ostvareno davne 1998. godine.

Najveća zvezda ekipe je bek Karolina Kudlač Gloc, koja je najbolji strelac nacionalnog tima svih vremena sa 884 postignuta gola.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име