Održan 20. rukometni kamp “Šampion”

0
67

Dvadeseti rukometni kamp ”Šampion 2019” Lovćen organizuje se na Ivanovim Koritima i prilika je za okupljanje najtalentovanijih dečaka i devojčica u Crnoj Gori. Ovogodišnji jubilarni kamp okupio je više od 100 dečaka i devojčica uzrasta od 10 do 16 godina, a organizatori i učesnici ističu zadovoljstvo uslovima za rad, uz napomenu da je odrađeno sve što je bilo planirano.

Kamp su posetili i predsednik Rukometnog saveza Crne Gore Petar Kapisoda i selektor muške seniorske reprezentacije Zoran Roganović.

Kapisoda je izrazio zahvalnost Ministarstvu rada i socijalnog staranja i preduzeću ”Lovćen Bečići”, što su podržali ovu aktivnost Rukometnog saveza Crne Gore.

  • Kao bivši igrači koji smo prošli reprezentativne selekcije trudimo se da svake godine budemo na kampu, da obiđemo one koji su budućnost našeg rukometa i da im i teorijski i praktično prenesemo iskustvo koje imamo. Od izuzetnog značaja je prisustvo proslavljenog trenera Miška Popovića, koji je sve nas izveo na igrački put. On je čovjek koji je od početka tu i njegovo prisustvo je neprocjenjivo. Vjerujem da će se nakon izgradnje dvorane na Ivanovim Koritima stvoriti uslovi za organizaciju kampa i u zimskom periodu– kazao je Kapisoda.

Selektor Zoran Roganović ističe da među polazanicima kampa vidi veliki broj talentovanih dečaka i devojčica.

  • Radićemo na tome da kamp svake godine bude na višem nivou i da bude brojniji. U ove dvije sedmice kroz kamp je prošlo više od 100 igrača u raznim uzrastima i veoma sam zadovoljan onim što sam vidio. Velika pažnja posvećuje se individualnom radu, dok u klubovima i nema previše vremena za rad na tom aspektu, jer je rezultat u prvom planu– kazao je Roganović.

Sa polaznicima kampa i ove godine radi proslavljeni rukometni trener sa Cetinja Miško Popović.

  • Radi se veoma kvalitetno i to u dvije generacije. U prvoj su na kampu boravile djevojčice koje su radile sa trenerom Tatjanom Jeraminok. Ukoliko se povede računa o toj generaciji, može se formirati dobra generacija. U drugoj smjeni imamo dvije grupe dječaka godišta 2004/05 i 2006/07. Posebno je talentovana generacija igrača rođenih 2004. i 2005. godine. Oni su u uzrastu kada je potrebno da im savez omogući što veći broj kvalitetnih međunarodnih utakmica i što više okupljanja, kako bi se dobro uigrali i bili konkurentni– kazao je Popović.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име