Josip Kvesić i Josip Čutura napustili ljubuški Izviđač!

0
78

Na kraju ove sezone Izviđač su napustila su dva Josipa, Josip Kvesić i Josip Čutura, rukometaši koji su obeležili, posebno, ovogodišnju šampionsku sezonu Izviđač Central osiguranja.

Josip Čutura proveo je pet sezona u redovima „Skauta“, osvojio je s Izviđačem tri titule prvaka i dva druga mesta u prvenstvu BiH, posebno je uspešna bila ova sezona jer je bio kapiten ekiše, pokretačka snaga i motivator, njegova igra u odbrani i napadački učinci bili su mnogo puta ključni za uspeh.

Kako se je Čutura odnosio prema svom klubu najbolje je opisao:

  • Tih pet godina i ja sam bio dio pobjedničkog tima. Tima koji je postao dio mog “koda”, moja druga obitelj.

Posebna priča je Josip Kvesić koji je ispred privatnih interesa stavio interese kluba i ostao u klubu mada je imao sve dogovoreno za prelazak u redove nemačkog kluba na kraju prvog dela prvenstva, ali ostao je jer klub nije hteo da ostavi na „cedilu“.

Verovao je u ekipu i onda kada su joj svi davali male šanse, tako je uoči doigravanja rekao:

  • Iskreno govoreći, najviše povjerenja imam u svoju ekipu.

 Na kraju niko sretniji od njega, jer njegove odbrane u završnici bile su ključ uspeha. Njegov san da se od najdražeg dresa oprosti s titulom se ostvario, tri poslednje sezone dve titule prvaka i jedno drugo mesto.

  • „Šopi“ i „Ćuti“, ljudskim i igračkim „gromadama“, mnogo uspeha u nastavku sportske karijere, ostavili ste neizbrisiv trag po kome ćete biti pamćeni kako u klupskim tako i navijačkim krugovima. Poručili su iz kluba.

Josip Kvesić je dodao:

  • Ja se iskreno nadam da ću se vratiti, već jednom sam se vratio, nadam se da ću se vratiti još jednom, pa neka bude po onoj narodnoj „treća sreća“ i dupla kruna. Neću ništa obećavati, ali nadam se da će se to i desiti.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име