Podravkašice kreću 22. jula sa pripremama!

0
88

Letnji odmor rukometašica Podravka Vegete bliži se kraju, a za desetak dana počeće pripreme za novu sezonu 2019./2020. Podsetimo, prošla je sezona takođe startovala pripremama u julu, otprilike u isto vreme.

Bio je to ujedno i početak jedne uspešne rukometne priče s kojom su celu sezonu disali koprivnički navijači puneći domaću dvoranu na evropskim, ali i domaćim utakmicama.

Svi zacrtani ciljevi su ostvareni, a vreme je da se pripreme i na nastavak u ovoj sezoni. U ekipi je došlo do izmena pa su tako na kraju sezone otišle Maria Holešova, Karyna Yezhykava, Alena Ikhneva i Natalia Chigirinova dok su se sastavu priključile Tjaša Stanko, Lamprini Tsakalou, Dijana Mugoša, Elena Gjeogjievska i Maria Andreea Ianasi.

Ekipu će i dalje voditi glavni trener Zlatko Saračević uz pomoćnog trenera Antonia Pranjića, kondicionog trenera Nikolu Goluba, trener golmanki biće Barbaru Stančin te fizioterapeut Bojana Savića.

Okupljanje je planirano 22. jula u SD Gimnazije Fran Galović Koprivnica, a nakon toga sledi dvodnevno testiranje fizičke spremnosti na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu. Igračice u ovom trenutku već marljivo rade prema zadanom planu i programu stručnog štaba što je ujedno i uvod u početak službenih priprema.

Nakon što se igračice okupe te po odrađenim testiranjima na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu slede treninzi koji će se održavati u Koprivnici i to u SD Gimnazije Fran Galović, u šumi Crna Gora te na bazenima Cerine. Odigraće se i nekoliko trening utakmica no ono što svakako vredi istaknuti je sredina avgusta kada će uslediti pripremna utakmica s Rostov Donom u Poreču, Memorijalni turnir Josip Samaržija Bepo te turnir u Grudama gde uz domaćina dočekuje i Budućnost.

Detaljniji raspored za avgust…

Ekipa će 17. avgusta krenuti put Poreča jer ih očekuje pravi izazov, a to je utakmica s ruskim prvakom Rostov Donom. Finalisti Lige šampiona će u to vreme biti na pripremama u Poreču te su izrazili želju da odigraju utakmicu s RK Podravka Vegetom. S obzirom da se radi o euvopskom vicešampionu, utakmicu i zajednički trening je stručni štab sa zadovoljstvom uvrstio u plan priprema.

Nakon Poreča ekipa se vraća u Koprivnicu i nastavljaju raditi prema dogovorenom planu priprema. Nove utakmice na rasporedu su 23. i 24. avgusta u sklopu tradicionalnog 14. po redu Memorijalnog turnira Josip Samaržija Bepo. U goste Podravki ponovno stiže rumunska Corona Brasov, prošlogodišnji, ali i ovogodišnji učesnik kvalifikacionog turnira za Ligu šampiona ŽORK Jagodina te mađarski Mosonmagyaróvár.

UČESNICI:

MOSONMAGYARÓVÁRI KC – Mosonmagyaróvár /HUN/
ASC CORONA 2010 BRASOV – Brasov /ROM/
ŽORK JAGODINA– Jagodina /SRB/
PODRAVKA VEGETA – Koprivnica /CRO/

RASPORED:

Petak , 23.08.2019.
18:00 MOSONMAGYARÓVÁRI KC – ŽORK JAGODINA
20:00 PODRAVKA VEGETA – ASC CORONA 2010 BRASOV

Subota, 24.08.2019.
09:30 ASC CORONA 2010 BRASOV – MOSONMAGYARÓVÁRI KC
11:00 PODRAVKA VEGETA – ŽORK JAGODINA
18:00 ŽORK JAGODINA – ASC CORONA 2010 BRASOV
20:00 PODRAVKA VEGETA – MOSONMAGYARÓVÁRI KC

Dva dana nakon završetka memorijala u Koprivnici rukometašice Podravka Vegete kreću put Gruda gde će kao i prošle godine učestvovati na međunarodnom turniru u sklopu Festivala rukometa i to od 27.-30. avgusta. Podravka Vegeta će odigrati utakmice s dugogodišnjim učesnikom Lige šampiona Budućnosti i domaćinom Grudama, a na turniru će učestvovati i prijatelji Podravke iz Bjelovara baš kao i prošle godine.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име