Intervju: Tjaša Stanko – “Želim uspeh sa Podravkom!”

0
510

Dolaskom Tjaše Stanko u Koprivnicu, mlade slovenačke reprezentativke sa stalnom adresom u Mariboru zaokružen je roster igračica koje će u novoj sezoni braniti boje Podravka Vegete u domaćem prvenstvu, ali i u najelitnijem evropskom takmičenju na svetu Ligi šampiona u kojoj će se takmičiti u grupi A s mađarskim Ferencvarošem, francuskim Mecom i norveškim Vipersom.

Tjaša Stanko je rođena u Mariboru 5. novembra, 1997. godine., a svoju je rukometnu karijeru započela u RK Zagorju gde je bila od 2014.-2017. godine nakon čega je postala važna karika iskusne slovenačke ekipe s dugom tradicijom, Krim Mercatora. S ljubljanskom ekipom je osvojila 3 titule u slovenačkom Kupu i Prvenstvu. U 2018. godine okrunjena je i titulom najbolje mlade igračice Lige šampiona što je ujedno i veliko priznanje njenom radu i doprinosu na terenu. Trenutno drži visoko 9. mesto na listi strelaca u Ligi šampiona.

Polivalentna igračica, inače levi bek daje sigurnost na bekovskim pozicijama, a u protekloj je sezoni Lige šampiona postigla čak 57 pogodaka. S osmehom je podelila svoje prve utiske o gradu u kom je dosad samo gostovala, a koji će za desetak dana postati njen novi dom.

  • Koprivnica je definitivno manji grad nego što su to Maribor ili Ljubljana, ali ja mislim da je to prednost. Znam da je u ovoj dvorani uvek dobra atmosfera i da su odlični navijači. Sigurna sam da ću se sa devojkama dobro razumeti i da ćemo atmosferu održavati i dalje – rekla je Stanko.

Dosta devojaka iz ekipe poznaje jer su Krim i Podravka zaista susedni rukometni gradovi i odigralo se tu dosta prijateljskih, ali i takmičarskih utakmica no ipak najbolje poznaje Lamprini Tsakalou, saigračicu iz Krima koja takođe dolazi u Podravku i to ne samo na terenu nego i izvan njega.

  • Labrina je super devojka, znamo se sad već dve godine. Jako se dobro razumemo i mislim da smo dobro funkcionisale na terenu. Sve smo po jeziku i kulturi slične tako da ćemo se super razumeti i to bi moglo biti odlično.

O treneru zna dovoljno iako ga zasad malo više poznaje kao igrača.

  • Znam da je bio vrhunski igrač, ali dokazao je i da je odličan trener svojim dosadašnjim postignućima. Ne poznajem ga još uvek dobro, ali ono što sam videla na terenu je samo pozitivno, a najvažnije je da se devojkedobro razumeju s njim– rekla je Tjaša.

Tjaša je definitivno u vrhu evropskog rukometa na listi strelaca, a svoj je veliki potencijal dokazala i pre dve godine kada je proglašena najboljom mladom igračicom Lige šampiona no kako se čini ovo nije njen maksimum i ona će radom i trudom nastojati hrabro ostvarivati nove uspehe, a za ostvarenje svojih sportskih snova odlučila je da izabere Podravku čiju igru itekako dobro poznaje i ceni.

  • Mislim da je ovaj klub odličan i da je ujedno i jaka konkurencija Krimu, a posebno zato što je stabilan i iz sezone u sezonu teži nekim višim ciljevima i ostvarenjima. Svakoj devojci je san igrati Ligu šampiona i meni je definitivno drago da smo za novu sezonu osigurali ulazak u grupnu fazu Ligu šampiona– rekla je i dodala komentar na grupu u kojoj će ove sezone Podravka igrati Ligu šampiona.
  • Mislim da je grupa jako teška, ali u Ligi šampiona nije moguće dobiti slabog protivnika i tu je 16 najboljih klubova u Evropi, ali i na svetu svakako. Ne želim ništa da predviđam, najbitnije je da se dobro uigramo i da budemo dobra ekipa, a onda tek nešto možemo da napravimo na terenu. 
  • Obična sam devojka i najradije šetam, krećem se i vozim bicikl. Uživam i u druženju s prijateljicama na kafi, a nekad pre dok još nisam bila profesionalno u rukometu sam često i skijala no ta aktivnost je zasad sa strane zbog mogućih povreda. Volim jako da provodim vreme i sa svojim psom koji će mi jako nedostajati ovde kao i naravno cela porodica no odlično je što će mi svi biti blizu– rekla je Tjaša koja je jako privržena nemačkoj bokserki Flo.

Osim roditelja u Mariboru i psa koji je čeka, Tjaša ima i sestru Anu koja živi, radi i studira u francuskom Marseju poslednje tri godine, a koju je nedavno i posetila dok će sada još kratko odmoriti na ostrvu Ugljanu, a nakon toga se vratiti treninzima.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here