Vedran Zrnić objavio kraj karijere!

0
34

Nakon pune 4 sezone u RK Nexe, 21 sezone aktivnog bavljenja rukometom i gotovo 30 godina na parketu, Vedran Zrnić, istinska sportska legenda hrvatskog rukometa odlučila je da svoje patike „okači o klin”.

Verujemo kako nas ova njegova odluka nije previše iznenadila, jer znamo kako je rukomet stvarno zahtevan sport te se retko koji rukometaš može pohvaliti tako dugom profesionalnom karijerom. Ipak, lepa priča oko Vedrana Zrnića i RK Nexe nastavlja se i dalje, jer on ostaje i dalje u Našicama, ali u jednoj od novih funkcija koje će sigurno itekako dobro doći klubu.

Kako bi ovu lepu priču napisali kako treba, dobro je napisati barem nekoliko glavnih segmenata šta je sve Vedran Zrnić ostvario u svojoj dugogodišnjoj rukometnoj karijeri.

Rođen je 26. septembra 1979. godine, u Zagrebu, rukometnom počinje da se bavi od svojih najranijih dana, a njegov talenat postaje vrlo brzo prepoznat od strane mnogih klubova u Hrvatskoj i širom Evrope. Igra na poziciji desnog krila, a od 1996. do 2001. igra u Badel 1862 Zagreb. Te godine prelazi u RD Prule 67 u Sloveniji gde ostaje od 2004., a nakon toga prelazi u Gorenje Velenje gde igra 2 sezone do 2006. Nakon Slovenije odlazi u Nemačku u VfL Gummersbach i tamo boravi punih 8 sezona, a posle toga odlučuje se da kratko boravi (2013./2014.) u Wisła Płock u Poljskoj. Nakon Poljske odlazi u Beşiktaş u Istanbul, a na kraju svoje rukometne karijere, nastavlja 2015. godine u RK Nexe, kako sada i pišemo ujedno tu igra do današnjih dana te završava svoju bogatu i dobru rukometnu karijeru. Moramo isto tako naglasiti kako je kao član Hrvatske rukometne reprezentacije osvojio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Ateni 2004. i Svetskom prvenstvu u Portugalu 2003., te srebrne medalje na Svetskim prvenstvima u Tunisu 2005. i Hrvatskoj 2009., te na Evropskom prvenstvu u Austriji 2010. Za Hrvatsku reprezentaciju nastupio je čak 189 puta, a dobitnik je mnogih prestižnih nagrada, pa je tako dobio nagradu za najboljeg sportistu Grada Našica 2016. godine, a dobio je i državnu nagradu za sport „Franjo Bučar” kao najbolje desno krilo na Svetskom prvenstvu 2011. godine.

  • Nakon toliko godina igranja rukometa i ovoj je priči morao doći kraj, koji to u stvari i nije. Naime, odlučio sam i dalje ostati u rukometu, točnije RK Nexe gdje ću od sada obavljati neke druge funkcije, ali van parketa. Upravo zbog toga što volim rukomet, što se cijeli život bavim s njime, želim se zahvaliti predsjedniku Josipu Ergoviću i RK  Nexe što su mi pružili priliku i povjerenje da nastavim raditi u klubu. Naravno, na meni je da pokušam biti isto tako dobar kao do sada na parketu, ovoga puta u pozadini kako bi RK Nexe u narednim sezonama bio još bolji te sam uvjeren kako ću to dobiveno povjerenje uspjeti i opravdati. Na svu sreću, iako je iza mene puno godina profesionalnog rukometa, prošao sam bez ozljeda i to je ono što će mi dati dodatnu snagu za daljnje korake u klubu. Svojim iskustvom sigurno ću moći pomoći klubu, igračima i svima onima koji to budu od mene očekivali, a vezani su uz RK Nexe. Upravo tako veliko rukometno iskustvo koje imam vjerujem da će dobro doći klubu, cijeloj momčadi, mlađim dečkima koji tek dolaze, te ćemo s njim još više unaprijedili sve ono što još nedostaje u RK Nexe. – rekao je Vedran Zrnić.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име