Srbija u grupi A na SP u Japanu!

0
34

Reprezentacija Srbije dobila je rivale na Svetskom prvenstvu 2019 koje će se u japanskom gradu Kumamotou održati od 29. novembra do 16. decembra.

Srpkinje su se našle u grupi A sa selekcijama Norveške, Holandije, Slovenije, Angole i Kube. Tri najbolje selekcije izboriće plasman u glavnu fazu gde ih čekaju tri najbolje reprezentacije iz grupe B gde su selekcije Francuske, Danske, Nemačke, Koreje, Brazila i Australije.

Po dve najbolje selekcije iz grupa glavne faze izboriće plasman u polufinale.

Plasman od drugog do sedmog mesta garantuje i vizu za olimpijske kvalifikacije. Mesta se povlače na dole ukoliko se visoko plasiraju reprezentacije koje su već izborile plasman na OI ili u kvalifikacije na osnovu plasmana na kontinentalnim takmičenjima.

  • Praktično najteža grupa je na drugom mestu – B grupa. Možemo da igramo sa svima, na kraju krajeva i moramo. Mislim da imamo velike šanse da prođemo u drugi krug. Šta je tu je, sada znamo i protivnike, ali opet mnogo zavisi i od rasporeda utakmica. Igraju se dve utakmice, dan za danom, pa onda dan odmora, pa opet. Kažem, tu smo, igraćemo sa svima, daćemo sve od sebe – kaže selektor Ljubomir Obradović.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име