Rukometni biser u Vinkovcima: Borna Mažurana

0
118

U Rukometnom klubu “Spačva” brusi se novi rukometni dragulj, korčulanski Pupnaćanin, Borna Mažurana, hrvatski juniorski reprezentativac i nesporni rukometni talenat.

Doći iz Korčule u Vinkovce nije mala stvar, a Borna se na ovaj korak odlučio, kako je i sam rekao, iz razloga što je dobio priliku da igra u najprestižnijem takmičenju hrvatskog rukometa.

Borna ističe kako mu je u Vinkovcima odlično, ekipa je sjajna, odlično se slažu te se druže i izvan treninga.

  • Većina nas je novih igrača, svi smo krenuli nekako, recimo tako “od početka”, pa je i meni bilo lakše. Rekao je Borna koji je u svojoj prvoj sezoni u Premijer ligi odigrao 26 utakmica.

U nekima je i “stisnuo zube” igrajući lakše povređen. Igra na mestu levog beka i nadavao se golova. U nekoliko utakmica bio je među najboljim i najefikasnijim igračima svoje ekipe, nekoliko puta dao je po šest, nekoliko puta po četiri gola. Ukupno njegovih 99 golova “selo” je u protivničke mreže, gotovo četiri gola po utakmici te je drugi strelac ekipe. Za jednog premijeligaškog debitanta koji je do sada igrao u drugoj ligi i pritom preskočio dva rukometna takmičenja zaista je lepa statistika.

Izuzetno je zadovoljan svojom igrom u ovoj sezoni, a u sećanju mu je najviše ostala utakmica protiv Dubrave u Vinkovcima kada je imao sto posto uspešan šut.

Njegove igre nisu promakle ni selektoru juniorske reprezentacije Hrvatske Davoru Dominkoviću koji je Bornu pozvao i za najnoviju akciju, a reč je o prvoj je fazi priprema za Svetsko prvenstvo 2019.

  • Izuzetno sam sretan što me izbornik Dominiković pozvao u reprezentaciju te se nadam da ću biti dio ekipe koja će putovati na Svjetsko prvenstvo u Španjolsku. Rekao je Borna.

Upisao je Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacionih tehnologija u Osijeku, a rukomet igra i trenira u Vinkovima. O svom studentsko-rukometnom danu Borna kaže:

  • Na faksu sam ujutro od osam pa do jedan ili tri. Slijedi kratki odmor ili učenje potom spremanje za put do 40 kilometara udaljenih Vinkovaca. Trening obično traje sat i pol do dva, onda opet povratak u Osijek i dolazak obično oko deset i trideset ili jedanaest uvečer. Naravno u to upadaju i putovanja na gostujuće utakmice. Za sada to nekako sve usklađujemo, nadam se da će tako biti i ubuduće. kaže Borna.

Naravno tek je zaigrao u Premijer ligi i postavljeno je pitanje kakve su mu ambicije u daljoj karijeri…

  • Ugovor sa Spačvom potpisao sam na tri godine. Za sada je jasno da ostajem do isteka ugovora. Sljedeće sezone očekujem još bolju igru kako mene tako i cijele momčadi te da budemo još bolje plasirani nego ove godine. Nadam se da ću u međuvremenu još napredovati što bi mi potom omogućilo i koju stepenicu više. zaključio je Borna

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име