Kadeti otpočeli pripreme u Novom Sadu!

0
88
Cross game Germany - Serbia during the Men's M18 EHF EURO 2018, Varazdin Croatia, 17. august 2018.

Paralelno sa seniorima i juniorima, u Novom Sadu se nalazi kadetska rukometna reprezentacija Srbije, predvođena trenerom Aleksandrom Radosavljevićem i njegovim prvim saradnikom Ivanom Đorđevićem, koja se priprema za planetarni šampionat. I kadete je zadesila ista sudbina kao i juniore, na Svetskom prvenstvu (4-18. avgust) u Skoplju igraće u najtežoj grupi, s Nemacima, Islanđanima, Portugalcima, Brazilcima i Tunižanima.

  • Naš osnovni zadatak je da se plasiramo među 16 ekipa, što je realnost, a želja nam je da budemo među osam najboljih na svetu. Najpre je potrebno da budemo među četiri ekipe u grupi. Pošto se ukrštamo sa lakšom grupom od naše, bilo bi dobro da izbegnemo domaćina i Dance, što bi značilo da bi lakše ušli u četvrtfinale. Islanđani su vicešampioni sveta i mnogo ulažu u mlade, ova generacija je igrala sa našom starijom i pobedila je sa 10 golova razlike – rekao je Radosavljević.

Trener Aleksandar Radosavljević je, posle EP, na kojem smo bili osmi, proverio još 18 igrača.

  • Sklopio sam ekipu koja bi trebalo da se pokaže u lepom svetlu. Mnogima će ovo biti prvo veliko takmičenje. Imaćemo i veći kvalitet pošto su nam se priključili Marko Lukić iz Banjaluke i David Knežević iz Nemačke, čiji su papiri u proceduri. Dvojica igrača, perjanica generacije, Jovica Nikolić i Ivan Mićić, trenutno su na pripremama s juniorima, a po okončanju SP priključiće se svojoj generaciji za šampionat u Skoplju.

Plan je da se kadeti u Novom Sadu zadrže do 16. juna, a posle uvodnog mikrociklusa i pauze od sedam dana ponovo će se naći na okupu.

  • Od 16. do 21. jula idemo na turnir u Sloveniju gde ćemo odigrati dve utakmice sa Saudijskom Arabijom i jednu sa domaćinom. Potom ćemo igrati s Egiptom u Leskovcu. Nadam se da ćemo se dobro pripremi i da ćemo se sa SP vratimo uzdignute glave – rekao je Radosavljević.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име