Druga liga “Istok” – činjenice i anonimno pismo: “Zapitajte se kuda sve ovo vodi!”

0
40

Ovih dana javnost je uzdrmala vest iz Druge lige “Istok” koja je od samog početka sama sebi rekla “mi smo amateri”. Puno neregularnosti, klubova koji su pokušavali da ispunjavaju obaveze i još mnogo toga je bilo tu… Pozabavićemo se malo i nižim ligama kako bi ljudima koji ne prate ovaj rang takmičenja dočarali o čemu se radi.

Na samom početku bilo je 8 klubova što je i prihvatljivo za DRL. Kada je rukometni klub Jagodina 2 video da će ovo biti sve samo ne rukomet odlučio je da svoju decu povuče i igra LMK i poneku prijateljsku utakmicu.

Na početku lige videlo se da je ovo i više nego amaterski, treba se ugledati na centar i Vojvodinu. Kako mogu da funkcionišu treće lige? Dobro je pitanje za gospodina Radeta Stojanovića koji nije imao odgovarajuće saradnike za ovaj posao.

Pozabavićemo se sajtom rukometbor.org gde je sve bilo samo ne informacija u pravo vreme.

Utakmice su se igrale 13/14.10.2018. a na sajtu zvanično delegiranje je izašlo tek 17.10.2018. godine tako da su klubovi bili primorani da pišu dopise kako bi znali kada i gde igraju.

Delegiranje broj 3, izašlo je 2 dana nakon što su utakmice odigrane, još jedan pokazatelj da će liga biti da se grubo izrazimo „gora nego ikada“.

U drugom delu prvenstva stvari su krenule da se zahuktavaju, još jedna ekipa je napustila takmičenje (Rudar iz Majdanpeka) koja je  napravila fuziju sa ekipom Majdanpeka tako da je liga spala na to da se igraju ili 2 ili 3 utakmice u nedelji. U 9. kolu rukometaši Rembasa su usled kvara na automobilu morali da otputuju u Rudnu Glavu gde su odigrali celu utakmicu bez jednog igrača.

Što se tiče Rembasa, to je ekipa koja je sastavljena od ljudi koji su davno igrali rukomet i svim srcem mu daju što mogu. Ova ekipa ima licenciranog trenera ali ni na jednoj utakmici se on nije pojavio gde je bilo dozvoljeno da se nastupa bez trenera.

Najveću nepravdu doživeli su igrači Majdanpeka kojima je saopšteno da neće igrati Prvu ligu zato što će utakmica Rembas – Arif Knjaz 1957 biti registrovana službenim rezultatom za goste zato što domaćin nije imao trenera.

Sada pitamo, zašto su svi ostali rezultati validni i nisu registrovani 10:0 za ekipe koje su igrale protiv Rembasa a znamo da Rembas nije imao trenera ni na jednoj utakmici?

Dolazimo do zaključka da je direktor lige sam odredio ko će ići u viši rang… Ogradio je sebe tako što je „poklonio“ 2 boda ekipi Knjaževca gde će već sada sigurno oni igrati viši rang takmičenja.

Rukometaši Hajduk Veljka 2 iz Negotina osvojili su prvo mesto ali odustali su od prve lige jer već imaju ekipu u Super B ligi gde žele da i dalje igraju DRL i „čeliče“ svoju decu za izazove koje nosi Super B liga.

Na kraju takmičenja odigrana je revijalna utakmica u Negotinu gde su se okupili igrači koji su se igrali rukometa. Nijedan igrač iz Majdanpeka nije hteo da se odazove pozivu da zaigra za reprezentaciju lige te je sve ovo u Negotinu izgledalo fenomenalno ali tek posle utakmice kada su se okupili drugari i proslavili pehar druge lige „Istok“.

Vredi napomenuti i ovo… Iako je ovo kako neki kažu „cipiripi“ liga, službena lica su delegirana savesno gde su isto tako vršila dužnost na utakmicama. Bilo je puno i žaljenja na suđenje ali uvek treba krenuti od igrača koji su se ponašali nesavesno na terenu i time otežavali vršenje dužnosti službenih lica (delegata – kontrolora i sudija).

Zapitajte se kuda ovo sve vodi i koliko ćete klubova imati u narednoj godini u Drugoj rukometnoj ligi „Istok“. KRENITE OD 0.

Prenosimo anonimno obraćanje u celosti:

Poštovani, obraćamo Vam se kao zvaničnoj stranici koja obaveštava o rukometu na istoku, kako bi ukazali na neregularnost i samovolju direktora DRL Istok, gosp. Radeta Stojanovića. Naime u Biltenu br. 11 koji je objavljen 12. aprila 2019. godine konstatovano je da su utakmice registrovane postignutim rezultatima. (Bilten u prilogu) Uzgred, radi se o Biltenu 12 koji je on objavio kao Bilten 11. Inače Bilten 11 je objavljen 5. aprila 2019. godine. Dana 24. maja 2019. godine objavljen je Bilten 16 gde je napisano da je u prilogu Rešenje o registraciji službenim rezultatom utakmice RK “Rembas” – RK “Arif Knjaz 1957” od 07. aprila 2019. godine. (Bilten u prilogu a rešenja nema) Dakle, kao što se može videti, mimo svih rokova i Pravilnika i drugih pozitivno pravnih propisa, direktor donosi odluku da utakmicu koju je registrovao postignutim rezultatom, posle gotovo dva meseca registruje službenim rezultatom. NEČUVENO!  Molimo Vas da istražite nelegalne radnje direktora DRL Istok. Mi ćemo svako pravdu potražiti preko rukometnih organa. U prilogu bilteni. Unapred zahvalni!

Nadoknada:

Sportski pozdrav! Poštovani, prosleđujemo Vam rešenje koje smo dobili od direktora DRL Istok u vezi odluke da već registrovanu utakmicu postignutim rezultatom, posle gotovo dva meseca registruje službenim rezultatom I time lično prekroji konačnu tabelu dve nedelje po završetku prvenstva. Kao što se vidi, poziva se na članove i propise koje su sa određenim ljudima doneli lično oni. Utakmica nije mogla da počne ako direktor ne odobri a kao što je poznato RK Rembas je celo prvenstvo igrao bez licenciranog trenera (ima licenciranog trenera ali ni na jednoj utakmici nije bio na klupi) čime je sam direktor prekršio sva ovlašćenja. Uzgred, disciplinski postupak nije ni pokrenut a ni sam postupak nije vođen. Sportski pozdrav!

Komentar:

Ako se sve gleda realno cela liga je neregularna. Od prvog kola gde su neke ekipe igrale bez licence, gde jedino mi zvanično trazimo da igramo bez trenera tj. da Dejan kao igrač trener igra i zvanično smo odbijeni, gde se Majdanpeku registruje utakmica protiv Hakduk Veljka službenim rezultatom a igrač je pravno gledano bio pravilno licenciran i ono najvažnije na sastanku u Boru je rečeno da se niko ne žali i da je mnogo nepravilnosti i neregularnosti ali da Knjaževac kao najorganizovanija ekipa ide dalje da bi posle svega krenula lakrdija. I pored toga u krugu Rembasa, Majdanpeka i Knjaževca gde mi imamo najbolju gol razliku i bolji smo u direktnom duelu od oba protivnika direktor lige donosi odluku da Majdanpek bude drugi. E onda smo mi pokrenuli već najavljenu žalbu za utakmicu protiv Rembasa. Moram da dodam da ne postoji ni službeno saopštenje na osnovu čega je utakmica Hajduk Veljko – Majdanpek registrovana službenim rezultatom.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име