Železničar bez plena u Novom Pazaru!

0
261

I sa četvrtog gostovanja u plej-ofu rukometaši Železničara vratili su se praznih šaka. Za ovaj bi jedino opravdanje mogao da bude veliki hendikep u vidu izostanka obojice levorukih bekova, Vejina i Gorele, kojih nije bilo u sastavu zbog prijavljenih povreda. Neshvatljivo je da domaćin više želi pobedu, i zbog toga je do nje na kraju i došao, čuvajući vođstvo čitavim tokom meča. Kakva-takva uteha za niške rukometaše jeste poraz Metaloplastike u Pančevu, zbog kojeg su i dalje u igri za osvajanje drugog mesta.

Železničar je poveo golom Jevtića i bilo mu je to jedino vođstvo na utakmici! Isti igrač je na 1:1 iznudio sedmerac, ali je Marković promašio, a Novi Pazar to surovo kaznio, serijom 3:0 poveo sa 4:1. Nišlije su anemično, mlako ušle u ovu utakmicu i to se odrazilo na rezultat. Nakon što je Sretenović smanjio na 4:2, usledila je nova serija domaćina od 3:0 za rekordnih plus pet (7:2 u 11. minutu). Prethodno je Gemaljević dva puta odbranio šuteve Živkovića, koga je zamenio Kljajić, a Kocić je svoju prvu intervenciju ubeležio tek u 10. minutu. Posebno mu je nerešiva enigma bio desni bek Pazaraca Milošević, koji je u prvom poluvremenu postigao četiri gola.

Trener Svetislav Jovanović naredio je odbranu 5-1, sa isturenim Dobrivojem Markovićem, koji odmah i pogađa iz kontre, smanjuje na 7:4, Kocić tada brani dva vezana zicera, između kojih Sretenoviću ispada čista lopta iz ruke, u napadu kojim su Nišlije mogle da se primaknu na minus dva. Sretenović je preuzimao odgovornost, postigao tri od prvih pet golova svog tima, ali uz isto toliko promašaja. Nije funkcionisao pozicioni napad sa Milovanovićem na desnom beku, pa je Jovanović pokušao sa Pavlovićem i Milosavljevićem zajedno u bekovskoj postavi. Nastavili su gostujući rukometaši sa greškama i promašajima, a onda se Slavuljica raspucao i, baš kao njegov kolega po poziciji, četiri puta pogodio mrežu rivala do odlaska na odmor.

Novi Pazar je u 19. minutu ponovo imao maksimalnu prednost (11:6), Nišlije su se na kratko trgle, sanjile na 13:11 predvođene Spasićem, koji je pogađao iz igre, ali mu je Gemaljević skinuo dva sedmerca, ali onda se ne snalaze u igri pet na četiri, posle nekoliko isključenja, a Matović je sa dve vezane odbrane u poslednjem napadu u poluvremenu sačuvao minus dva pri odlasku na odmor (16:14).

Nastavila se konfuzna igra u napadu Nišlija i u nastavku, uz ogroman broj tehničkih grešaka, čak i u situacijama sa igračem više u polju, pa su Pazarci ponovo stekli onih pet golova viška (21:16 i 23:18), maltene na polovini drugog dela igre. Na 24:22, „Želja“ se dugo branio, a Kaltak pogađa iz „mrtvog“ ugla. U poslednjih desetak minuta, gosti su uspeli da se primaknu na gol minusa, konačno je usledio period meča kada su sa lakoćom postizali golove, ali su ih jednako lako primali i nisu dobili ni priliku da poravnaju. Sretenović i Živković su odigrali dva napada dva na dva, desnokrilni rukometaš je odigrao dobro napadačko poluvreme, ali poslednji aktivan rezultat bio je 28:27 u 56. minutu. šaponjić je pogodio na drugoj strani, Gemaljević odbranio šut Sretenovića i više nije bilo vremena za povratak i preokret.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here