Nexe rutinski slavilo protiv ekipe Poreča!

0
191

Završeno je i 8. kolo “Lige za prvaka” Hrvatske. Ovo važno kolo, pogotovo za RK Nexe, igralo se u Poreču gde je istoimeni klub ugostio Gromove koji su i ovoga puta opravdali ulogu favorita. Naime, nakon 60 minuta igre RK Nexe pobedio je s velikih 20:37 te ubeležio važne bodove i tako osigurao miran završetak ove sezone, lepu uvertiru za skorašnji KUP Hrvatske kao i neizvesnu završnicu u “Ligi za prvaka” Hrvatske.

Nakon početnog vođstva domaćina od 1:0, RK Nexe preuzima kontrolu te već u 9. minutu vodi s +3 pri rezultatu 2:5. U tom trenutku Gromovi dodatno povećavaju tempo igre, te do 17. minuta već su na +7 i rezultat iznosi 3:10 za RK Nexe. Kako se približavao kraj prvog poluvremena RK Nexe i dalje povećava prednost te u 22. minutu vođstvo iznosi čak +10 i rezultat 4:14. U zadnjih 8 minuta prvog dela, domaćini uspevaju da pogode još 5 puta, ali i Gromovi ne dopuštaju nekakvo iznenađenje, te se na odmor odlazi s velikih 9:19 za RK Nexe. Drugi deo utakmice igra se u istom tonu, domaćini pokušavaju da prate tempo gostiju, ali to im baš i ne ide za rukom te se iz minuta u minut gol razlika povećava pa na kraju utakmice rezultat iznosi velikih 20:37 za RK Nexe.

Ovom pobedom RK Nexe je potvrdio najmanje drugo mesto u Ligi te u zvaršnici osigurao vrlo zanimljivu utakmicu u 10. kolu koje će se odigrati 29. maja u Zagrebu protiv PPD Zagreba. Pre ove utakmice igra se još jedna utakmica u Našicama, 25. maja kada se susreću RK Nexe i RK Dubrava u kojoj također očekuje Nexe bodove pa veruju kako će se prvak ipak znati tek nakon tog 10. kola. U svakom slučaju završnica “Lige za prvaka” Hrvatske će biti vrlo interesantna i verujemo kako je upravo to što svaki pravi rukometni fan želi.

Napominjemo kako se pre toga igra još jedna utakmica, polufinale KUP-a Hrvastke, 17. maja, ponovo u Poreču, u kojoj se sastaju PPD Zagreb i RK Nexe. Gromovi mogu da iznenade i osvoje ove godine KUP Hrvatske, jer iako je prema nekima Zagreb favorit i Nexe se pomalo pita…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here