Najava 21. kola Super B lige – Žene

0
350

Pančevo – Sloven

Rukometašice Pančeva će posle sjajne pobede nad ekipom Beograda dočekati ekipu Slovena koja je potpuni autsajder na ovoj utakmici. Sloven je slavio sa +1 u Rumi ali tada je imao mnogo jači roster. Ovoga puta Pančevke preuzimaju ulogu favorita a sudije na utakmici koja se igra u nedelju od 19:30 u hali „Strelište“ biće Živić – Stamenić, kontrolu će voditi Savković.

Požarevac – Pirot

Vrlo važna utakmica za ekipu Požarevca… Utakmica koja bi mogla da odluči sudbinu ekipe iz Požarevca odigraće se u subotu od 17:30 gde će doputovati uvek nezgodna ekipa iz Pirota. Pirot je u svojoj hali slavio 34:30 ali ovoga puta Požarevljanke žele 2 boda koja bi ih približila opstanku u ligi. Utakmicu sude Ilić – Veličković a kontrolor će biti Boričić.

Danijela Kričak (Pirot)

  • Očekujemo teško gostovanje u Požarevcu, ali idemo na pobedu. Ekipa Požarevca je jako nezgodan protivnik, igraju brzo i imaju par kvalitetnih individualnih igračica. Nama su bodovi preko potrebni jer jos uvek se borimo za opstanak. Verujem u svoj tim i daćemo sve od sebe da uzmemo dva boda.

Topličanin – Vrbas

Rukometašice Topličanina će u Prokuplju dočekati ekipu koja je izborila učešće u Superligi Srbije, ekipu Vrbasa. Vrbašanke su pokazale od samog starta prvenstva da imaju velike ambicije. Doživele su velike uspone a i padove gde su svoje redove konsolidovale tek u drugom delu pobedivši na vrlo važnim utakmicama. U prvom delu prvenstva Topličanin je bio vraćen u Prokuplje bez bodova a ovoga puta žele da se iskupe veoma iskusnoj ekipi. Utakmicu sude Stanković – Stefanović a  kontolu će vršiti Zdravković.

Ana Bulatović (Vrbas)

  • Pretposlednje kolo, očekuje nas gostovanje nezgodnoj ekipi Topličanina, koja znatno bolje igra u ovoj polusezoni. Nadam se da ćemo zadržati odbranu na visokom nivou, koja je ključ svake pobede. Očekujem dobru utakmicu i nadam se da ćemo upisati još dva boda.

Radnički 1964 – Sloga

Rukometašice Radničkog 1964 će nakon izuzetno uspešne prolećne sezone  u nedelju 12. maja dočekati ekipu ŽRK Sloge iz Petrovca na Mlavi u hali „Jezero“ u okviru pretposlednjeg, 21. kola SBRL za žene i pokušati da se pobedom oproste od svojih navijača. Podsećamo da su u prvom meću odigranom u Petrovcu, Kragujevčanke slavile minimalnim rezultatom 26:25.

Tijana Petrović (Radnički 1964)

  • U nedelju dočekujemo ekipu Sloge u, za nas poslednjoj utakmici na domaćem terenu u ovoj sezoni. To što igramo poslednji put pred domaćom publikom, daje nam samo još veću motivaciju i želju da pobedimo. Ekipa Sloge je jedna jako dobra, iskusna ekipa koja se nslazi u sredini tabele, iako po imenima zaslužuje mnogo viši plasman. Utakmica u Petrovcu, koju smo dobile minimalnim rezultatom, je bila jaka, fizički veoma zahtevna i pre svega uzbudljiva, što očekujem i od ovog duela. Pozvala bih navijače, koji su bili uz nas od početka sezone, da dođu još jednom i da nas podrže u nameri da bodovi ostanu u “Jezeru”.

Železničar – Napredak 12

Još jedna ekipa koja je obezbedila ulazak u elitu… U hali u Inđiji, Železničar će dočekati ekipu koja se krcato bori za opstanak u ligi. Ekipa iz Kruševca ima par sjajnih igračica ali ove sezone kockice se nisu poklopile te su se našle na neslavnom 12. mestu Super B lige. Železničar je u prvom delu prvenstva lako slavio u Kruševcu. Sada je obezbedio drugo mesto i ulazak u Super B ligu. Utakmicu će suditi Krivokuća – Radeljić a delegat će biti Ivanović. Utakmica se igra od 20:00 časova.

ORK Beograd – Kučevo

Rukometašice Beograda posle par poraza posule su svoj put trnjem ka Superligi Srbije. Ekipa koja je puno obećavala na početku sezone gde su svi mislili da će baš oni u elitu doživela je 6 poraza u 20 kola što je nedovoljno da se nađu na 2. poziciji koja vodi u elitu. Ovoga puta susrešće se sa ekipom Kučeva koja je obezbedila opstanak u ligi. Utakmica se igra u nedelju od 17:00 časova u hali “Banjica” a sudije će biti Petrović – Mitanovski a delegat će biti Jovanović.

Jelena Kostrešević (ORK Beograd)

  • U goste nam dolazi ekipa iz Kučeva. Njima su jako bitna ova dva boda zbog opstanka u ligi i biće jako motivisane. Nama motivacije ne manjka, jer želimo da bodovi ostanu na Banjici.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here