“Peščanim damama” iz kluba Tuareg potrebna pomoć da bi otišle na prvenstvo!

0
49

Malo njih zna da kao zaseban sport postoji i rukomet na pesku, a još manje ih zna da Novi Sad ima Rukometni klub “Tuareg” koji postoji od 2014. godine. Od prošle godine rukomet na pesku je zvanično postao olimpijski sport, a kako kaže trener ženske ekipe RK “Tuareg” Maja Pantić, kod nas je ovaj sport u ekspanziji, dok se u svetu i u Evropi kotira visoko.

  • Naš klub broji oko 30 igrača, podeljenih u mušku i žensku ekipu i to nisu samo igrači iz Novog Sada, već nas ima iz cele Srbije – kaže Maja Pantić. – To znači da imamo devojke koje dolaze čak iz Zaječara ili Kragujevca, a kada je sezona na pesku u toku, budu u Novom Sadu i vredno treniraju. Takmičimo se na turnirima koji se organizuju širom Evrope, jer nam ovakav sistem nadmetanja odgovara pošto obično traje tri dana. Uglavnom se sve devojke bave dvoranskim rukometom i u pauzi između dve sezone ne prestaju sa uobičajenim aktivnostima. Upravo u toj pauzi nastupa rukomet na pesku i traje od početka maja do početka septembra.

Kako kaže Maja, muška ekipa je uspešnija i ove godine će treći put ići na Masters turnir, odnosno na Klupsko evropsko prvenstvo, koje će biti održano u Rumuniji od 6. do 9. juna u gradu Baja Mare. Ženska ekipa je takođe uspela prošle godine da se plasira na turnir, ali nažalost devojke nisu uspele da odu iz finansijskih razloga. Ove godine su ponovile uspeh ali im je novac ponovo problem.

Uplate na žiro račun:

Prema rečima trenera ženske ekipe Rukometnog kluba “Tuareg” Maje Pantić, na takmičenje ide 10 najboljih klubova iz Evrope, a ženska ekipa “Tuarega” je u ukupnom zbiru, na listi EHF – a zauzela četvrto mesto u Evropi. U želji da Evropi pokažu šta znaju, trude se da prikupe novac za put. Stoga svi koji žele da pomognu ovim sportistkinjama, mogu to da učine uplatom na žiro račun kluba 340 – 11014101 – 95, svrha uplate “Verujemo u vas”, a primalac je RK “Tuareg”, Branka Bajića 9, Novi Sad.

  • Žensku ekipu uglavnom čine studentkinje i sve naše turnire same finansiramo, tako da ćemo teško uspeti da prikupimo potreban novac i odemo u Rumuniju na takmičenje – kaže Maja. – Pokušavamo da putem društvenih mreža promovišemo naš klub, uputimo građane uopšte o čemu se radi i zašto nam je potreban novac. Obratili smo se kao zvaničan klub i Gradskoj upravi za sport i omladinu pre mesec dana i još čekamo odgovor.

Prema njenim rečima, od 1. aprila teku pripreme za Masters, a treninzi se odvijaju na Gradskoj plaži Štrand, uglavnom u popodnevnim časovima. Svi koji žele da se pobliže upoznaju sa ovim sportom, mogu da prisustvuju treninzima. Na Štrandu rukometašice imaju sve neophodne uslove za trening, a Gradski Rukometni Savez im je izašao u susret iznajmljivanjem golova i prateće opreme koja je neophodna u tu svrhu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име