NEXE čvrsto drži drugu poziciju u “Ligi za prvaka”: Rutinski savladana ekipa Umaga!

0
70

U Našicama je odigrano 6. kolo “Lige za prvaka” Hrvatske u kojoj su utakmicu odigrali domaćini RK Nexe i gosti RK Umag. Nakon 60 minuta lepe igre, RK Nexe je premoćno pobedio s 11 golova razlike te pokazao kako nije slučajno favorit u ovoj utakmici.

Gosti su pokušali nešto da učine na početku utakmice, ali vrlo brzo RK Nexe preuzima inicijativu iz minuta u minut gol razlika se povećava, tako da se na poluvreme odlazi s velikih 18:11 za Gromove. Nakon 10 minuta odmora, utakmica je nastavljena u istom ritmu te uskoro RK Nexe vodi u jednom trenutku s čak 12 golova prednosti. Na kraju, nakon odigranih 60 minuta rezultat se zaustavlja na 36:25 za domaćina i RK Nexe ponovo uzima dva vrlo vredna boda u “Ligi za prvaka”.

Na ovoj utakmici mora se svakako pohvaliti čitava ekipu Gromova, a pogotovo su se istakli Saša Barišić Jaman s 8 golova i 100% realizacije sedmeraca, Marin Šipić s 5, Marin Jelinić s 4 koliko je pogodio i Halil Jaganjac, dok je su po 3 gola postigli Vedran Zrnić i Mario Tomić. Takođe moramo pohvaliti i odbranu koja je svakako dobro funkcionisala, a pogotovo golmani Perica Lelić i Moreno Car koji su svakako odigrali važnu ulogu u ostvarivanju ovako visoke prednosti nad gostima iz Umaga.

Liga za prvaka Hrvatske 6. kolo

RK Nexe vs RK Umag 36:25 (18:11)

Dvorana kralja Tomislava Našice

Sudije: Nikol Knežević (Vrpolje), Dalibor Tunuković (Vrpolje)
Delegat: Marijan Mraz (Trnovca Bartolovečkog)

RK Nexe:
Lelić, Šipić 5, Gadža, Leban 1, Eter 1, Zrnić 3, Jaman 8, Car 1, Buvinić 2, Jelinić 4, Vida 1, Lončar 2, Lavrić, Tomić 3, Jaganjac 4, Celebi 1
Trener: Hrvoje Horvat

RK Umag:
Milas, Gavran 2, Maros, Horozović 2, Bošnjak 5, Koler, Smiljčić 2, Severec 6, Milinković, Lekić 1, Matijević, Gorbunovs 1, Sinčić 6
Trener: Boris Lisica

Sedmerci: Nexe 6/6, Umag 2/2
Isključenja: Nexe 8 minuta (Gadža, Eter, Tomić, Jaganjac), Umag 8 minuta (Bošnjak, Smiljčić, Lekić, Gorbunovs)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име