Sudijski par iz Sarajeva “uništio” rukometni praznik u Zavidovićima!

0
250

Odlična utakmica u Zavidovićima u kojoj je Čelik pokraden od strane delegata i sudija, pa su tako delioci (ne) pravde iz Sarajeva pomogli RK Krivaji do dođe do tri boda.

Odlična rukometna utakmica u Zavidovićima, rukomet na premijerligaškom nivou, uz dve sjajne ekipe i fantastičnu atmosferu u dvorani (oko 1.000 vatrenih gledalaca) u Zavidovićima.

RK Čelik je celu utakmicu ”diktirao tempo”, za nijansu bio bolji tim, vodio veći deo vremena čak i sa 4 gola razlike.

RK Čelik je poluvreme rešio u svoju korist (15:12). U 29. minutu na scenu stupa delegat utakmice Senad Štitkovac i, ničim izazvan, daje karton i dva minuta kazne Adnanu Begagiću, samo zato što je ”viknuo na saigrača koji je u tom trenutku izgubio loptu”, jer to se, kako kaže, ”ne sme da se radi”?!

Delegat Štitkovac je svoju moć pokazao i u 38. minutu kada je, kod vođstva Čelika od 4 gola razlike, pokazao dva minuta kazne igraču Čelika Danijelu Juriću, zbog navodne pogrešne izmene?!

I sve bi to možda bilo donekle i razumljivo da je g. Štitkovac imao isti kriterijum i za domaću ekipu i da je kažnjavao i domaću klupu. A nije.

Isto to su činile i potpuno ”domaće” sudije Lipa i Muhtarević koji su pred kraj utakmice, pod jakim pritiskom publike, imali makar sedam odluka na štetu RK Čelika: zbog pogrešne odluke i priznavanja neregularnog gola za Krivaju u 57. minutu, utakmica je bila prekinuta 5-6 minuta. Tada je, zbog prigovora, kapiten i golman Čelika Rijad Polić dobio diskvalifikaciju i plavi karton.

Istovremeno bilo je zabeleženo i ubacivanje predmeta na teren od strane pubiike.

Ekipa Čelika je u Zapisniku konstatovala da je deljenje (ne) pravde bilo pristrasno i u korist RK Krivaje.

  • Dokle će rezultati utakmice biti režirani od strane sudija? Molimo komesara takmičenja da nam ubuduće ne delegira sudije Nedima Lipu i Adnana Muhtarevića i da delegata Samira Štitkovca komesar pošalje u penziju, rekli su predstavnici RK Čelika na kraju utakmice. – To je bruka i sramota kako oni dijele ”pravdu!

Sve u svemu, šteta je što su odličnu utakmicu pokvarile sudije i delegati. Najbolji u ekipi Krivaje bili su Ajdin Smajilbegović (sa 11 postignutih golova), te Mirza Dervenčić i Edin Sinanović sa po 6 golova.

Kod Čelika su se istakli golman Riad Polić sa 14 odbrana te Kenan Biogradlija sa 8 postignutih golova.

Iduće subote Čelik dočekuje ekipu RK Banović.

Utakmica 23. kola Prve lige FBiH-Sever. Igrano u Gradskoj dvorani u Zavidovićima. Gledalaca oko 1.000. Rezultat: 30:28 za RK Krivaju (poluvreme 12:15 za RK Čelik). Sudije: Nedim Lipa i Adnan Muhtarević, a delegati Senad Štitkovac (svi iz Sarajeva).

Sedmerci: za Krivaju 4 (3) a za Čelik 7 (4). Isključenja: Krivaja 8 minuta a Čelik 20 minuta (jedan crveni i jedan plavi karton).

RK KRIVAJA: Al-Muhamed Omerović, Anis Mehić, Talha Velagić, Bojan Grujičić (2), Mirza Dervenčić (6), Adin Filjić, Suad Huskić (1), Edin Sinanović (6), Danis Kovačević, Amir Alić, Safet Imamović, Edin Klis, Ajdin Smajilbegović (11), Mirza Mehingić (2), Anel Džamkić (2). Trener: Damir Memić.

RK ČELIK: Muamer Kaljić, Faris Mrako, Eldar Mehić (6), Ismar Kahrić (2), Adnan Begagić (4), Adnan Sumbuljević, Ivo Mišković, Jasmin Omerović (5), Danijel Jurić (1), Riad Polić (14 odbrana) Kenan Biogradlija (8), Aldin Begagić (2), Ekrem Kobilica, Adi Pašalić. Trener: Seldin Rizvanović.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here