Derbi Hrvatske lige: Podravka Vegeta – Lokomotiva

0
35

U prostorijama RK Podravke s.d.d. održana je konferencija za medije uoči utakmice 24. kola 1. HRL za žene koja je na rasporedu 27. aprilaa s početkom u 18 časova u SD Gimnazije Fran Galović Koprivnica. Konferenciji su prisustvovali trener Zlatko Saračević i igračica Alena Ikhneva. Uvodno je s nekoliko reči konferenciju otvorio trener Zlatko Saračević.

  • Ponovno derbi, ponovno Lokomotiva kao i prije 10 dana samo što je ovoga puta ulog puno veći. Ovoga puta je ulog prvak Hrvatske i Liga prvaka iduće godine tako da je ovo po meni još važnija utakmica od one prve. Očekujemo ponovno punu dvoranu i lijepu atmosferu. Lokomotivu jako cijenim i to sam ponovio dosta puta, naš najveći rival u Hrvatskoj, jako dobra i uigrana ekipa s puno kvalitete, ali mislim da smo bolji i da moramo to pobijediti – osvrnuo se trener Saračević na subotnju utakmicu.

Istaknuo je i kako je u ekipi trenutno sve u redu po pitanju povreda i nada se da će tako i ostati do subote.

  • Cure treniraju fenomenalno i sve željno iščekuju tu utakmicu. Zasad su sve na raspolaganju. Popravljamo neke stvari koje nisu bile dobre u prvoj utakmici. Nema tu velikih iznenađenja. U deset dana ne možeš puno promijeniti stil igre, ali neki pojedinci koji su zakazali i na jednoj i na drugoj strani mogu to sada promijeniti– zaključio je trener i naglasio kako veruje u svoju ekipu.

Alena Ikhneva je približila atmosferu u ekipi i pozvala navijače.

  • Atmosfera je u ekipi dobra i treniramo te se pripremamo za jednu od najvažnijih utakmica ove sezone. Biće teško, borbeno, ali ja se nadam da će ipak pobeda pripasti nama. Htela bih da pozovem navijače da dođu da nas podrže kako je bilo i na prošloj utakmici. Bila je dobra atmosfera i sve su se devojke osećale puno bolje nego kad je u dvorani malo ljudi – rekla je Alena, a iako je potražnja za ulaznicama velika, mesta u dvorani će biti te su navijači potreban vetar u leđa na putu do dvostruke krune.

Utakmicu će suditi sudijski par Matija Gubica i Boris Milošević, a delegat je Vladimir Sokol.

Ova utakmica će biti humanitarnog karaktera pod nazivom ”Za obitelj Čirković”. Sigurno ste poslednjih nedelja dosta čitali o šesteročlanoj porodici iz Subotice Podravske koja je u požaru izgubila kuću. Novac za novu kuću prikuplja se na posebnom računu na koji će se uplatiti svi prikupljeni dobrovoljni prilozi.

Na ulazu u dvoranu će na tri mesta u zapečaćene kutije moći da se donira novčan prilog. Nakon utakmice komisija sastavljena od tri člana biće zadužena za prebrojavanje prikupljenih priloga, a svi će detalji o konačnom iznosu biti objavljeni na službenim stranicama RK Podravke po završetku akcije. Ovim putem Podravka je uputila poziv da se uključite i da svi zajedno pomognemo porodici koja je zbog požara ostala bez kuće.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име