Retrospektiva 17. kola Prve rukometne lige “Istok” – Žene

0
300

Rtanj – Vranje

Rukometašice Rtnja su pred svojom publikom u Boljevcu slavile protiv ekipe sa juga Srbije. Vranje je došlo u punom sastavu ali veći kvalitet je pokazala domaća ekipa koja je slavila na kraju rezultatom 31:22 (14:13). Rukometašice Vranja su igrale svoju igru u toku prvog dela da bi se potom ekipa Rtnja koja je vezala 2 pobede a sada i treću probudila i najavila pobedu. Igračica utakmice a pritom i najefikasnija na utakmici bila je Jelena Jeremić koja je vodila domaću ekipu sa 12 pogodaka. U gostujućoj ekipi najefikasnija je bila Mina Mitrović sa 6.

Hajduk Veljko – Vlasotince

U sportskoj hali u Negotinu odigrana je „laka“ utakmica za domaću ekipu koja je slavila protiv mnogo mlađe i slabije ekipe Vlasotinca rezultatom 35:16 (19:9). Rukometašice Hajduk Velja već na samom početku su pokazale da će bodovi ostati u Timočkoj Krajini serijom 5:0. Vratile su se gošće u utakmicu ali ponovo su domaće igračice odgovorile furioznim golovima gde su na poluvreme otišle osetnijom razlikom. U drugom delu gol razlika je samo rasla da bi se na kraju utakmica završila sa velikom razlikom. Najefikasnija na utakmici bila je Jana Stanković sa 13 pogodaka te je proglašena za najbolju igračicu utakmice. Ispratila je kapiten ekipe Neda Rajković sa 10 a kod gostiju Anđela Cvetković je ubeležila 9 pogodaka.

Snimak cele utakmice: Hajduk Veljko – Vlasotince

Naisa 2 – Đerdap

Rukometašice Đerdapa koje se nalaze na prvoj poziciji slavile su u Nišu protiv mnogo mlađe ekipe koja tek raste rezultatom 20:27 (13:17). Do 14. minuta domaća ekipa je igrala egal sa prvoplasiranom ekipom a onda je Đerdap preuzeo stvar u svoje ruke i na poluvreme otišao sa +4. Nije Naisa dozvolila da se gošće „odlepe“ gde se razlika kretala od +4 pa do +6 za Đerdap. Najefikasnija na utakmici bila je Marija Perović sa 8 pogodaka a za igračicu utakmice proglašena je takođe igračica iz gostujuće ekipe Andrijana Bekerević koja je pogađala 3 puta. U domaćem sastavu po 5 puta su se upisivale Maša Rajković i Magdalena Petković.

Snimak cele utakmice: Naisa 2 – Đerdap

Radnički – Bor RTB 2

U Svilajncu je dočekana mlada ekipa Bora koja je ubedljivo savladana rezultatom 38:21 (17:9). Radnički je posle velikog niza poraza uspeo da veže dve pobede i to protiv ekipa iz donjeg doma lige (Dubočica i Bor RTB 2). Najefikasnija na utakmici bila je Jovana Obradović sa 10 pogodaka a za igračicu utakmice proglašena je igračica takođe iz domaće ekipe Marija Pilipović koja je pogađala 2 puta manje. Kod gostiju 8 puta se upisivala Sara Radović.

Snimak cele utakmice: Radnički – Bor RTB 2

Radan – Dubočica

Rukometašice Radana koje igraju i dalje u Bojniku (popravka hale) dočekale su komšijsku ekipu Dubočice prema kojoj nisu imale milosti i slavile rezultatom 44:8 (25:4). Apsolutni favorit na ovoj utakmici bio je Radan gde je pokazao veliku želju za postizanjem golova protiv devojčica koje imaju u proseku oko 15ak godina. Najefikasnija na utakmici bila je Natalija Z. Stanković koja je pogađala gol slabašne Dubočice čak 16 puta i time proglašena za igračicu utakmice. Pratile su je Milena Tomović sa 11 i Natalija N. Stanković sa 10. Kod gošći 3 puta se upisivala u listu strelaca Kristina Đorđević.

Snimak cele utakmice: Radan – Dubočica

Jagodina 2 – Žitorađa

U sportskoj hali „JASSA“ mlada ekipa Jagodine dočekala je znatno iskusniju ekipu iz Žitorađe koja je na ovoj utakmici slavila rezultatom 24:30 (11:12). U početku je izgledalo kao da će Jagodinke da namuče gošće ali posle 40. minuta gošće su uhvatile svoj ritam i napravile seriju golova koja ih je odvela na +5. Najefikasnije na utakmici bila su igračice Žitorađe Jelena Stamenković i Sanja Stamenković sa 7 pogodaka gde je Sanja proglašena za igračicu utakmice. Kod gošći najviše se puta u listu strelaca upisivala Mina Milosavljević (6).

Snimak cele utakmice: Jagodina 2 – Žitorađa

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here