Halgrimson vodio Nant do pobede nad Olborgom!

0
260

Rukometaši Nanta ostvarili su drugi trijumf protiv Olborga u meču 8. kola Lige šampiona rezultatom 35:28. Novoosvojenim bodovima Nant je obezbedio 3. mesto u grupi B. Rukometaši Nanta sada imaju 12 bodova, dva manje od drugoplasiranog Kjelcea i čak pet bodova više od četvrtoplasiranog Olborga.

U većem delu prvih 30 minuta, francuski tim je igrao na kvalitetnom nivou, prikazavši svu raskoš. Nant je furiozno počeo i brzo poveo sa 5:1. Olborg nije mogao da pronađe ključ za Francuze, a greške u napadu i neprecizni udarci bili su glavni razlog za zaostatak koji je na momente iznosio i osam golova. Domaćin je bio disciplinovaniji u napadima, imao je i raspoloženog golmana Viktora Halgrimsona, dok su u napadu svi igrali gotovo bez greške.

Kako je vreme prolazilo, Nant je povećavao prednost i sigurno bio na putu ka novom trijumfu. Već sredinom prvog poluvremena bilo je 12:4 za Nant koji je u tom periodu kažnjavao svaku grešku danskog vicešampiona. Olborg je s vremena na vreme pogađao, a glavna zvezda Mikel Hansen bio je potpuno beskoristan u napadu.

Ekipa Stefana Madsa je u finišu prvog poluvremena zaigrala angažovanije, ali nije uspela da prepolovi zaostatak. Nant nije dozvolio ni najmanji pomak u igri gostiju, izgradio je pouzdanu prednost i lako postizao golove. Na poluvremenu rezultat je glasio 18:12 u korist domaćina.

Na početku produžetka domaći su povisili na 20:13 i tu se već videlo da će Olborg imati težak zadatak. Domaći su rutinski kontrolisali dešavanja na terenu, opuštali se u završnom delu utakmice, ali gosti nisu uspeli da se približe.

Olborg je imao kratku seriju, mini-serijom se za 50 minuta približio na 26:22 i u poslednjih deset minuta zaostajao na tri do četiri gola. Odlična odbrana domaćina, koja je upotpunjena odličnom igrom Viktora Halgrimsona, u finišu je bila na nivou, pa domaćini nisu imali većih problema da dođu do šestog trijumfa u najkvalitetnijem evropskom takmičenju.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je reprezentativac Portugala Aleksandar Kavalkanti sa šest golova. U poraženom sastavu listu strelaca predvodili su Sebastijan Bartold i Mads Hokser, koji su upisali po pet golova.

HBC Nantes : Viktor HALLGRIMSSON (20/47), Ivan PESIC (0/1), Ruben MARCHAN, Thibaud BRIET (5/8), Lucas DE LA BRETECHE (2/5), Linus PERSSON (2/4), Valero RIVERA (4/4), Alexandre CAVALCANTI (6/8), Alexander SHKURINSKIY, Rok OVNICEK (2/3), Baptiste DAMATRIN (1/1), Pedro PORTELA (1/1), Jorge MAQUEDA (4/6), Jérémy TOTO (5/5), Théo MONAR (1/2), Kauldi ODRIOZOLA (2/4)

Aalborg : Simon GADE (3/7), Mikael AGGEFORS (8/23), Benjamin JAKOBSEN (2/2), Aron PALMARSSON (4/7), Victor KLOVE, Sebastian BARTHOLD (4/8), Felix CLAAR (3/6), Jesper NIELSEN (0/1), Lucas SANDELL, Mads HOXER (5/11), Kristian BJORNSEN (2/2), Andreas FLODMAN (4/6), Rene ANTONSEN (0/3), Henrik MOLLGAARD, Mikkel HANSEN (4/10), Mikkel LADEFOGED

Stefan Madsen:

  • Borili smo se u prvom poluvremenu, ali smo propustili previše šansi. Trenutno se borimo sa samopouzdanjem i tražimo pozitivne stvari.

Žeremi Toto:

  • Radili smo cele nedelje i bili spremni da slavimo. Razlika je napravljena tokom prvih 20 minuta. Viktor je bio sjajan i atmosfera je bila neverovatna kao i obično.

PRATITE NAS:

  • tik-tok

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here