HAOS U DEBELJAČI – Sudijska odluka presudila Spartaku u poslednjoj sekundi!

0
1194

Veliki derbi gornjeg dela tabele odigrale su ekipe Železničara II iz Inđije i Spartaka iz Debeljače. Utakmica je bila puna naboja a bolje su bile igračice Železničara II koje su slavile pobedu u poslednjoj sekundi 27:26 (12:10).

Železničar II i Spartak su zamenili domaćinstvo tako da se utakmica igrala u OŠ „Moša Pijade“ u Debeljači. Izabranice Vlade Šimičića su dobro otvorile utakmicu i posle 18 minuta vode 9:6. Nisu se ni tu zaustavile te je prednost povećana na 12:8. Nije Milićev tražio tajm – aut već je pustio da se igračice same vrate u utakmicu što i čine te na odmor se ide sa 12:10.

Puno grešaka je načinio sudijski par iz Novog Sada na štetu obe ekipe. Često je moglo da se čuje sa klupe negodovanje ali sav fokus bio je na igračice zbog kojih je i publika došla u ovolikom broju. Spartak je čekao u drugom poluvremenu pravi trenutak i napao u 43. kada dolazi do vođstva (19:20). Do kraja u se ekipe smenjivale u vođstvu a poslednji minut utakmice sigurno treba da uđe u rukometne anale. Bilo je 26:26 ali nijedna ekipa nije mogla da pošalje loptu iza golmana. Neverovatna situacija dešava se kada se igračice Spartaka postavljaju u „živi zid“ gde sudija dolazi do njih i objašnjava da moraju da se povuku nazad što i čine. Sudija je otrčao do delegata zatim iz džepa izvlači crveni karton i pokazuje igračici Spartaka (Ristić). Usledilo je negodovanje sa klupe. Milićev nije mogao da sakrije bes ali progresivne kazne nije bilo. Odgovornost iz sedmerca preuzima Otašević koja donosi pobedu Železničaru II sa 27:26. Najefikasnija na utakmici bila je igračica Emilija Todorović sa 13 golova (igrač utakmice) dok je ekipu Spartaka vukla već pomeuta Tanja Ristić sa 8 golova.

PRATITE NAS:

  • tik-tok

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here