Crna Gora slavi: Svetski i Olimpijski šampion poražen u Crnoj Gori!

0
226

Zemljotres u “Morači”, kakva pobeda crnogorskih “lavova”.

Najbolji crnogorski rukometaši savladali su Dansku 32:31 u trećem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo!

Ponovo su rukometaši Crne Gore pokazali da znaju da igraju sa favoritima i nakon poraza od Ukrajine i remija sa Farskim ostrvima dokazali koliko su veliki kada se ukrste sa najvećima.

Tokom većeg dela meča imali su vođstvo, imali su sigurnost a onda i dokrajčili Hansena i drugove i prekinuli njihov niz od čak 15 pobeda u zvaničnim mečevima.

Posle ovog trijumfa tim Zorana Roganovića ponovo je u igri za plasman na Svetsko prvenstvo.

  • Prvo da iskoristim priliku da se zahvalim Danskoj na fer borbi, a onda ovim navijačima i svima pored malih ekrana koji su bili srcem uz nas. Ovi momci, ove suze, ovi heroji koji su napravili nešto što čini mi se ni ja nisam doživio u mojoj karijeri, kazao je selektor Roganović uz kojeg je stajao uplakani heroj, golman Nebojša Simić.
  • Ljudi ja ne mogu da vjerujem. Ovo je najljepši trenutak u mojoj karijeri. Igrali smo drčno, bezobrazno… Ovaj dres je pun znoja, ali ja nisam osjetio umor do posljednjeg minuta meča. Ne mogu da slavim moje odbrane, šta tek reći za Lipu, Vujovića, sve moje saigrače… Šta tek reći za ovu publiku, drhtavim glasom govorio je Nebojša Simić…

Sedam golova postigao je Miloš Božović a po pet Stevan Vujović i Vladan Lipovina. Na drugoj strani osam golova Hansena.

Nebojša Simić imao je 15 odbrana i bio je definitivno najveći vetar u leđa Crnogorskom napadu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here