Švedska bolja od Holandije u borbi za 5. mesto!

0
237

Reprezentacija Švedske osvojila je peto mesto na Evropskom prvenstvu pošto je savladala svetskog šampiona (2019. godina) Holandiju rezultatom 37:32. Obe reprezentacije su se već plasirale na Svetsko prvenstvo 2023. godine, tako da u ovom duelu nije bilo mnogo uzbuđenja i neizvesnosti.

Prvi deo borbe za peto mesto protekao je prilično efikasno, postignuto je 37 golova i to dovoljno govori da su obe reprezentacije igrale gotovo bez odbrane. Reprezentacija Tomasa Aksnera je bila dominantna u prvih 30 minuta, a posle 4:4 otišla je na 8:4 i do kraja prvog dela bila u prednosti.

Holandija je pokušavala da pronađe ritam, ali selektor Per Johanson nije mogao da nađe idealnu postavu koja bi mogla da parira razigranoj skandinavskoj reprezentaciji. Sredinom prvog poluvremena Švedska je imala najveću prednost od pet golova, 12:7, zatim kako je vreme odmicalo povećavala prednost, imala 19:11, dok je na poluvreme otišla sa 21:16.

Ni u drugom poluvremenu „lale” nisu mogle da izjednače i dobrim delom su zaostajale četiri do pet golova. Reprezentacija Švedske imala je raspoloženu Hagman, Roberts, Karlson, kao i golmanku Ride, a posle deset minuta igre u drugom poluvremenu Švedska je vodila 27:22.

Ništa se nije promenilo ni u nastavku meča. U finišu se Holandija približila na 31:28, mogao je da bude i manji zaostatak, ali Aksnerova ekipa nije dozvolila potpuni preokret i rutinski je poslednjih deset minuta radila na osvajanju 5. pozicije na Evropskom prvenstvu.

Odličnu partiju u dresu Švedske imala je Natali Hagman sa devet golova iz isto toliko pokušaja. U reprezentaciji Holandije istakle su se Keli Dulfer, Anđela Malestajn i Merel Freriks, koje su imale po pet golova.

PRATITE NAS:

  • tik-tok

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here