Švedska porazila Hrvatsku!

0
255

Hrvatska ženska seniorska rukometna reprezentacija porazom od Švedske 27:31 oprostila se od Evropskog prvenstva. Hrvatska je odigrala dva potpuno različita poluvremena. Na kraju je pokazala karakter i minus deset pretvorila u podnošljiv poraz.

U poslednji meč Glavne grupe 1 selektor Nenad Šoštarić krenuo je s dve promene. Na tribinu je poslao Tenu Japundžu i Kristinu Prkačin, a u ekipu uvrstio Saru Šenvald i Tinu Barišić.

Hrvatska je protiv Švedske krenula u postavi: Tea Pijević na golu, Andrea Šimara i Lara Burić na krilima. Crtu je tradicionalno na početku držala Ana Debelić, a na bekovskim pozicijama našle su se Tina Barišić, Valentina Blažević i Dora Krsnik.

Odlično su rukometašice Hrvatske ušle u utakmicu. Za manje od tri minuta vodile su 3:0 uz tri odbrane Tee Pijević. Ali to razdoblje dobre igre kratko je trajalo. Švedska je brzo izjednačila i povela 4:5 u 10. minutu. Uz sve to, ostale su bez Dore Krsnik koja je  ponovo, po ko zna koji put, dobila udarac u nos i morala na klupu.

Igralo se bez nekih čvrstih odbrana, s dosta tehničkih grešaka, posebno na Hrvatskoj strani. Brzonoge Šveđanke to su odlično koristile i nakon 16. minuta prvi put otišle na plus dva (6:8). I nastavile su da pogađaju jer su rukometašice Hrvatske napad za napadom promašivale. Tako je na ulasku u poslednjih deset minuta već bilo 4 razlike za Švedsku (6:10).

Tu nije bio kraj punjenja mreže Hrvatske. Do poluvremena je Švedska postigla čak 17, a primila 11 golova. Hrvatska je bila na 50, Švedska na 59 posto realizacije. Čak 10 golova palo je nakon njihovih kontri.

U drugom delu selektor je dao priliku Larisi Kalaus i Katarini Pavlović. Da sasvim ne potonu spašavala ih je Tea Pijević. U 35. minutu ona je imala već 12 odbrana. Ona nije mogla sama. Švedska je i s novim snagama na terenu u 39. minutu bila na 10 golova razlike (14:24).

U tim trenucima na gol je stala Lucija Bešen i s tri uzastopne odbrane i tri tehničke greške Švedske pogurala reprezentaciju Hrvatske do serije od 6 golova za redom pa je u 46. minutu na semaforu pisalo 20:24. Bio je to najduži niz golova Hrvatske na celom prvenstvu. Švedski selektor je, naravno, morao da reaguje tajm – autom.

Iako je vratio deo svojih udarnih snaga, nije uzdrmao Hrvatsku. Šest minuta pre kraja Hrvatska je bila na minus tri (25:28) i imala napad da se sasvim vrati u utakmicu. Nije ga iskoristila. Švedska je pogodila na drugoj strani i definitivno prelomila utakmicu. Završilo se sa 27:31.

Golmanke Hrvatske bile su sjajne. Tea Pijević 11, Lucija Bešen 6 odbrana. Sa 6 golova iz 6 udaraca prvi strelac Tena Petika. Andrea Šimara je dala 5. Kod Švedske najbolja Natali Hagman s 8 golova.

HRVATSKA: L. Bešen 6/13, T. Pijević 11/35, P. Posavec -/-, S. Šenvald -/-, D. Krsnik 1/1, S. Posavec 0/2, L. Kalaus 3/5, D. Kalaus -/-, K. Ježić 2/3, K. Pavlović 1/4, L. Burić 1/5, A. Šimara 5/6, A. Debelić 3/4, T. Barišić 1/6, T. Petika 6/6, V. Blažević 4/6, selektor: Nenad Šoštarić

ŠVEDSKA: J. Bundesen 3/12, J. Ryde 7/26, N. Koppang 2/7, C. Stromberg 0/2, J. Roberts 3/3, M. Petren 0/4, A. Lagerquist 3/3, E. Linquist 2/3, N. Hagman 8/8, K. Thorleifsdottir 2/3, E. Hansson -/-, J. H. Carlson 2/4, T. Axer 3/6, C. Peterson Bergsten 1/2, L. Hansson 3/5, selektor: Thomas Axner

PRATITE NAS:

  • tik-tok

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here