Popović – Grbić – Pavićević – “Borile smo se kao prave lavice!”

0
345

Emocije su savladale Bojanu Popović nakon poslednjeg zvuka sirene u Skoplju i velike pobede crnogorske reprezentacije nad Rumunijom, koja nacionalnom timu Crne Gore garantuje put u Ljubljanu na završni čin Evropskog šampionata.

Veliki značaj nosio je meč sa neugodnim Rumunkama i znalo se da Jovanku Radičević i drugarice čeka veliki izazov. Bilo je teško, uzbudljivo, ali se završilo na najbolji mogući način.

  • Možda najveća pobjeda ove generacije. Znali smo da će biti teška utakmica, bilo je grešaka zbog velike želje i značaja utakmice, Rumunke su “kupile” te ničije lopte, ali sreća se vratila nama kada je bilo najpotrebnije, konstatovala je selektorka i istakla:
  • Veliki uspjeh smo napravili, ponosna sam na igračice. Mi smo cilj ostvarili, sanjali smo to i defintivno zaslužili.

Utakmica protiv Holandije rezultatski neće biti značajna. Idealna prilika da Popović odmori glavne adute i ukaže šansu igračicama sa manjom minutažom.

  • Defitnivno je to plan, velika je potrosnja, takav je turnir. Danas protiv Holandije biće prostora za sve ostale i one treba da zarade minutažu za eventualnu završnicu u Ljubljani, zaključila je Bojana Popović.

Itana Grbić je nastavila:

  • Dugo sam dio tima, ali sam uvijek bila, da tako kažem, u ulozi rezervne igračice, jer su tu bile puno iskusnije koje su zasluženo bile na terenu i vodile igru. Tu sam bila da upijam i čekam šansu. Jednom mi se ukazala na kvalifikacijama za Olimpijske igre, a sada drugi put. Opet Bojana i opet njeno povjerenje, a to nisam mogla da iznevjerim. Rekla mi je da ću početi utakmicu i htjela sam samo da joj vratim na najbolji način, rekla je 26-godišnja Podgoričanka.

Rumunija je dugo vodila u 2. poluvremenu, ali su je „lavice” stigle i dotukle u finišu.

  • Kada smo došle na 29:29, znala sam da smo tu i da ih imamo. A kada smo poveli dva-tri gola, pokušala sam da smirim igru.

Grbićeva je najviše probijala pored ogromne Krine Pintee, od koje je dvostruko lakša.

  • Znala sam da moram da je napadam. Vidjela sam u njenim očima da je nerviram. I znala sam da bi samo nju trebalo da napadam, uz osmeh je rekla junakinja Crne Gore.

Ivona Pavićević je bila jedna od junakinja velike pobede nad Rumunijom (35:34).

Levo krilo Budućnost Bemaxa nije realizovalo svoj prvi šut, ali jeste svih šest preostalih.

  • Osjećaj je nevjerovatan. Utakmica je bila preteška, ali smo se borile kao prave lavice., poručila je 26-godišnja Podgoričanka.

Meč je bio pun preokreta, u finišu je nekada sjajna kadetska generacija ’96. preuzela odgovornost i rešila meč.

  • Bilo je preteško, do samog kraja je bilo neizvjesno. Neagu je nezaustavljiva, ali uspjele smo da u ključnim momentima damo bitne golove i odbranimo se.

Ivona je pauzirala preko godinu zbog doping skandala u Koroni Brašov, a kažnjena je mnogo više od Rumunki, iako nije ni znala šta radi, već je samo verovala ljudima iz kluba. I priznaje da je zbog toga imala dodatni motiv.

  • Imala sam dodatni motiv, s obzirom na to da zbog njih godinu nisam igrala rukomet. Ali, ne može da bude veći motiv od polufinala.

U 2. poluvremenu je u odbrani odlično igrala Ivana Godeč, koja je i ukrala jednu loptu.

  • Otkad smo se okupile, cilj nam je bio da idemo u Ljubljanu i igramo polufinale. Presrećne smo, osjećaj je nevjerovatan, ne mogu da ga opišem, istakla je 21-godišnja pivotkinja.

Jedna od najmlađih reprezentativki je bila euforična.

  • Da je utakmica trajala još 180 minuta, mogla sam da igram. Energija je bila predobra, baš sam prezadovoljna. Bilo je gusto, ali sam vjerovala u tim. Znala sam da ćemo da pobijedimo.

PRATITE NAS:

  • tik-tok

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here