Čelik doneo bodove sa gostovanja: Poražena ekipa iz Sanskog Mosta!

0
315

Rukometaši Čelika su za odličnu igru pobrali velike aplauze objektivne publike u Sanskom Mostu, a sve ovo je uvertira za derbi godine u narednu subotu protiv tuzlanske Slobode u Zenici.

Trener Čelika Seldin Rizvanović poštedeo je kompletnu prvu postavu standardnih starijih igrača, koji nisu putovali u Sanski Most, kako bi bili odmorniji i spremniji za derbi susret sa Slobodom. U Sanski Most nisu putovali kapiten i golman Čelika Riad Polić, sjajni pivot Aldin Begagić, te desno krilo Jasmin Omerović, bekovi Mumahed Ajanović, Danijel Jurić i Kenan Muslić, tako da najstariji igrač ekipe Čelika koja je putovala u Sanski Most i tamo pobedila visokim rezultatom ima samo 22 godine.

Bila je to utakmica za rukometne sladokusce, gde su sve linije Čelika odlično funcionisale. Odlični su bili golmani Muamer Kaljić i Haris Muhić (imali po 7 odbrana). Golgeter ekipe je u svojih pola sata igre bio Eldar Mehić, sa 9 pogodaka. Krila Ekrem Kobilica i Adi Pašalić su pogodili po 7 golova, a desni bekovi Ivo Mišković i Kenan Biogradlija dali su po 5 golova. Faris Mrako je postigao 4, a Ismar Kahrić i Adnan Begagić su postigli po 3 gola, dok je Adnan Sumbuljević dao jedan gol.

U domaćoj ekipi Sane 7 izvanredan je bio sjajni mladi sedamaestogodišnji bek Nail Selman sa 9 pogodaka, a Adis Ibričić, Hamza Hodžić i Gojko Blagojević postigli su po dva gola.

Sve u svemu, Čelik je odigrao jednu odličnu, za oko vrlo zanimljivu i borbenu utakmicu, utakmicu sa izuzetno brzim kontrama i polukontrama, iz kojih su golovo prosto ”sipali”.

  • Prema rezultatu od čak 24 gola plus za nas, reklo bi se da smo ispred sebe imali slabog protivnika, što apsolutno nije tačno. Sana se borila svih 60 minuta, izgarala i žestoko se branila, ali su naišli na našu, danas veoma raspoloženu ekipu i svakako preovladao je naš bolji kvalitet, – izjavio je nakon utakmice kapiten RK Čelika Faris Mrako.

Trener RK Čelika Seldin Rizvanović je izjavio:

  • Na utakmicu u Sanskom Mostu smo stavili tačku. Već smo se okrenuli derbi utakmici protiv Slobode u Zenici naredne subote. Radićemo specijalne pripreme po posebnom programu, biće tu uključeni svi raspoloživi igrači! I oni koje smo odmarali ovog vikenda – jer mi želimo pobijediti trenutno vodeću i najjaču ekipu u Prvoj ligi Federacije BiH, rekao je Rizvanović.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here