Skanderborg Orhus porazio Eurofarm Pelister u Bitolju!

0
240

Rukometaši Eurofarm Pelistera izgubili su u prvom kolu grupne faze Lige Evrope od danske ekipe Skenderborg Orhus sa 30:27. Pobedu su gosti najavili posle prvog poluvremena, kada su vodili sa 16:12.

Gosti su postigli prvi gol na meču, ali su potom imali šestominutnu pauzu. Bitoljani su pogodili preko Tankoskog i Kuzmanoskog za 3:1, pre nego što je Orhus smanjio na 3:2. Usledio je najbolji period Eurofarm Pelistera, kada je iskorišćeno nekoliko grešaka rivala.

Krila Kuzmanoski i Kosteski su pogodili u kontranapadima za 7:3, ali kako je vreme prolazilo, Orhus se vratio u igru. Hosni je postigao pogodak za 10:7, ali onda su počele greške u napadu.

Trener Valter je rotirao, ali posle 11:9 rukometaši Pelistera sedam minuta nisu mogli da postignu pogodak. Za to vreme gosti su pogodili pet puta i već je bilo 11:14. Tankoski je prekinuo post i bilo je 12:14.

Eurofarm Pelister je imao šansu za minus jedan, ali je Peševski promašio, pa je Orhus kaznio za 15:12. Još jedan napad domaćih nije realizovan, pa su Danci golom iz sedmerca na odmor otišli ​​sa plus četiri, 16:12.

Domaći su na startu drugog poluvremena smanjili na 16:14, ali su gosti stigli do najviših plus pet, 21:16. Kizić je ušao u igru umesto Lesjaka, skinuo tri šuta u seriji, pa je Eurofarm Pelister preko razigranog Atanasijevića uspeo da se vrati u igru 25:23.

Bilo je 26:24, Kizić je još jednom odbranio, ali Kosteski nije realizovao sledeću akciju. Još jedan napad promašili su domaći za minus jedan a zatim je bilo 27:24.

4 minuta je ostalo do kraja te je semafor pokazao 29:26, a kada je domaći tim promašio još jedan napad, Orhus je preko Teiguma povećao na 30:26 i Eurofarm Pelister je mogao da nasluti kako će se sve do kraja odvijati.

Po pet golova u Eurofarm Pelisteru postigli su Hosni i Heneberg, a po četiri krila Kuzmanoski i Kosteski. Lesjak i Kizić su imali po šest odbrana. U gostujućem timu lider sa 11 golova bio je Vest Av Teigum.

PRATITE NAS:

  • tik-tok

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here