Eurofarm Pelister porazio Saudijsku Arabiju u prijateljskoj utakmici!

0
259

Rukometaši Eurofarm Pelistera u prijateljskom meču, koji je odigran u SC „Jane Sandanski“, savladali su reprezentaciju Saudijske Arabije rezultatom 28:22.

Eurofarm Pelister je na ovom meču igrao u kombinovanom sastavu, odnosno sa rukometašima prvog i drugog tima. U prijateljskom meču protiv Saudijske Arabije makedonski predstavnici iz ekipe Bitolja, kao i kapiten Mirko Radović, nisu nastupili zbog reprezentativnih obaveza. Iz drugog tima Eurofarm Pelistera nastupili su Dimitrij Blaževski, Filip Arsenovski i Pavle Petrović.

Utakmica je počela velikom borbom na obe strane, a reprezentacija Saudijske Arabije je održavala rezultatsku prednost do 20 minuta. Nakon što je Saudijska Arabija povela sa 10:9, vicešampion Makedonije serijom od 3:0 je preokrenuo i poveo sa 12:10. Izabranici Larsa Valtera bili su bolji u finišu prvih 30 minuta i na poluvreme su otišli ​​sa prednošću od 13:11.

Valterov tim je u drugom poluvremenu bio konstantno u vođstvu i posle deset minuta igre u drugom poluvremenu rezultat je bio plus tri za Evrofarm Pelister, 18:15. Reprezentativci Saudijske Arabije pokušavali su da se vrate u igru i posle vođstva Eurofarma Pelistera od 21:17 uspeli su da se približe. Skoro osam minuta do kraja bilo je 22:20. Eurofarm Pelister je postigao dva uzastopna gola, otišao na 24:20 i četiri gola razlike je bila sasvim dovoljna za veću psihološku prednost u završnom delu.

Kao što je već poznato, reprezentacija Saudijske Arabije u Skoplju se sprema za Svetsko prvenstvo u januaru, dok je za „farmaceute” duel protiv selekcije Jana Pitlika bio pravi test pred početak Lige Evrope.

Eurofarm Pelister će 25. oktobra pred svojom publikom igrati protiv ekipe Arhusa u 1. kolu Lige Evrope.

PRATITE NAS:

  • tik-tok

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here