Đurađ Trbojević preuzeo novosadsku Vojvodinu nakon odlaska Đura Tojagića!

0
310

Rukometašice Vojvodine od danas sa klupe predvodi prekaljeni stručnjak i legendarni rukometaš Đurađ Trbojević. To je odlučilo rukovodstvo novosadskog superligaša s Miškom Tomićem na čelu, posle nenadanog odlaska dosadašnjeg trenera Đura Tojagića. Poznati i priznati trener Đurađ Trbojević posle deset godina vratio se u ženski rukomet. Poslednji put s devojkama je radio u Temerinu, kada ih je s velikim uspehom predvodio dve sezone.

  • Uvek sam s radošću radio sa ženskim ekipama, jer se po mnogo čemu razlikuju, kako po radu, tako i po ponašanju, od muških. S radošću sam prihvatio poziv uprave Vojvodine. Latio sam se posla trenera prve ekipe, možda u nezgodnom trenutku, pošto je sastav ne kompletan zbog povreda. I pored svega, ja sam borac i ne predajem se lako. Jeednostavno verujem u ove devojke koje su mi na raspolaganju, upravu, ali i sebe da zajedničkim snagama možemo da u preostalih šest utkmica ostvarimo primarni cilj, očuvanje elitnog statusa, rekao je Đurađ Trbojević, koji će do kraja sezone predvoditi i drugu ekipu Vojvodine.

Prvi saradnik Đurađa Trbojevića biće Zlatko Čaušević, s golmanima će i dalje da radi Jasmina Guteša, za kondiciju je zadužen Strahinja Marković, dok je psiholog Jovana Trbojević.

  • Nijenog trenutka nisam dovodio u pitanje naš opstanak, pošto zaista verujem u ove devojke, pogotovo što ćemo ekipu dopuniti sa perspektivnim juniorkama. Četiri ekipe u plej-autu su približnog kvaliteta, nama je potrebno da bar tri utakmice od šest pobedimo i morno dočekamo kraj sezone. Naravno, nema opuštanja ni na gostujućem terenu, napašćemo bodove u svakoj utakmici.

U nedelju od 19:30 Vojvodina dočekuje beogradski Junior na Slanoj bari.

  • To je za nas vrlo važna utakmica i svaka podrška, pogotovo s tribina bi nam mnogo značila, jer ovo nam je prvi zajednički ispit koga moramo s uspehom da položimo. Jeste Junior poslednji na tabeli s dva boda, šest manje od nas, ali ne smemo se opustiti niti potceniti rivala. Naša pobeda nije upitna, ali to mora da se potvrdi i na terenu, kategoričan je učitelj Vojvodinih rukometašica Đurađ Trbojević.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here