PSŽ porazio Magdeburg!

0
255

PSŽ je upisao važne bodove pošto je savladao Magdeburg sa 29:22 (18:10) u 3. kolu grupe A Lige šampiona.

Gosti iz Pariza su tokom celog meča imali prednost i kontrolu nad rezultatom. Konačno, izabranici Raula Gonzalesa su ispunili zadatak i očekivanja katarskih vlasnika i upisali važne bodove koji su ih posle tri odigrana kola svrstali na čelo Grupe A u Ligi šampiona.

Magdeburg je otvorio sjajnim golom, ali je usledila brza reakcija serijom od 3:0 koja je omogućila PSŽ-u da povede i kontroliše rezultat tokom cele utakmice. U ovom meču PSŽ nije mogao da računa na nekada najboljeg rukometaša sveta Nikolu Karabatića, koji je ostao kod kuće sa pozitivnim korona testom. Ali njegovo odsustvo je delovalo kao dodatni motiv za ostale rukometaše, brz napad sa odličnim rešenjima, raspoloženi šuteri su krasili napad PSŽ-a, na suprotnoj strani odbrana je bila na visini zadatka, i sve je išlo kao po loju na čelu sa odličnim Grinom koji je blistao protiv svog bivšeg kluba. Poznata taktika domaćih „trči i šutni” nije urodila plodom, brzi udarci su bili lak posao za Grina, a tome su se nizale i tehničke greške, pa je prednost sredinom prvog poluvremena bila +4 za gostujući tim.

Nemački rukometaši nisu našli rešenje za PSŽ. U 28. minutu već je bilo 9:17 da bi za kraj pogodio Šipšak za 10:18.

Posle pauze ništa se nije promenilo u igri oba tima, PSŽ je odlično zatvorio Magdeburg a udarci sa krila su bili lak plen za Grina. Upravo to je bio razlog što je PSŽ u 38. minutu došao do dvocifrene prednosti 12:22. Do 40. minuta Magdeburg je uspeo da smanji zaostatak. Za razliku od prvog poluvremena, PSŽ je usporio.

U poslednjih 10 minuta domaćini su ušli sa 17:26. Do 56. minuta Magdeburg je smanjio na 20:27, ali nedovoljno da se nada da će se vratiti u utakmicu. Kada se već sve znalo, preostalo je samo da se odigra poslednja tri minuta i postavi konačan rezultat 22:29 za veliko slavlje Parižana.

Feran Sole i Sipšak postigli su po 5 golova, a pratili su ih Krištopans i Prandi sa po 4 gola za PSŽ.

Veber sa 6 i Magnuson sa 5 bili su najefikasniji u ekipi Magdeburga.

Janik Grin je nakon utakmice izjavio:

  • Hvala na odličnom prijemu od navijača u GETEC Areni. Odigrali smo odličnu utakmicu, možda čak i najbolju u sezoni do sada.

SC Magdeburg – Paris Saint-Germain 22:29 (10:18)

SC Magdeburg: Jensen (2 odbrane), Portner (6 odbrana) – Meister (1), Chrapkowski, Musche (1), Kristjansson (1), Pettersson, Magnusson (5), Hornke (1), Weber (7), Mertens, Saugstrup, O’Sullivan (1), Bezjak (1), Smits (3), Damgaard (1)

Trener: Bennet Wiegert

Paris Saint-Germain: Palicka, Green (11 odbrana) – Clay, Steins (3), N’Tanzi, Keita, Kristopans (5), Sole Sala (5), Toft Hansen, Balaguer Romeu (2), Grebille (1), Syprzak (5), L. Karabatić (2), Gibelin (1), Prandi (5), Loredon

Trener: Raul Gonzalez

PRATITE NAS:

  • tik-tok

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here