Petar Nenadić vodio Vesprem do trijumfa u Portugalu!

0
280

Vesprem se vraća sa dva boda iz Portugala posle pobede u Portu rezultatom 35:28 (16:12) a treba napomenuti da su Mađari trenutno na vrhu tabele. Prošlogodišnji učesnik F4 turnira već pokazuje da ponovo cilja na evropski vrh i nastup u Kelnu.

Deset minuta trajao je otpor Porta. Portugalci su na početku imali 3:1. Mađari su brzo odgovorili i ne samo izjednačili već i poveli. I od tada do kraja prvog poluvremena Vesprem je imao prednost koja je u jednom trenutku bila 12:9 u 23. minutu.

Izgledalo je kao da je otpor Porta slomljen, ali su Silva i Magaljaeš pogađali te je bilo 11:12. Činilo se da će ponovo biti neizvesnosti, ali posle nekoliko tehničkih grešaka Porta, Vesprem se ponovo razjario te poveo sa 15:12 u 28. minutu.

Petar Nenadić sa pet golova iz šest pokušaja bio je „prva violina” Mađara, a pored njega Manuel Štrlek je postigao četiri gola iz isto toliko pokušaja. Nenadić imao je niz od pet golova baš u trenutku kada je Vesprem prvi put stekao veće vođstvo i poveo 13:11, a potom i 15:11.

Nikola Mitrevski imao je sedam odbrana (od 23 udarca) učinak oko 30%, ali to nije bilo dovoljno da se parira gostima iz Mađarske, jer su na poluvreme otišli ​​sa prednošću od 16:12. Na suprotnoj strani Rodrigo Korales je imao pet odbrana, ali je napad Vesprema delovao vrlo dobro.

Čim je počelo drugo poluvreme, Vesprem je već povećao na 17;12 preko Jahije. Greške domaćih rukometaša su dobro iskorišćene, pa je Vajlupov u 34. minutu prvi put doveo Vesprem u vođstvo od 19:13.

Šest minuta trajala je borba Porta da smanji zaostatak, a uspeo je da stigne do -4. I golmani su se smenjivali između stativa, ali ni Frandsen nije bio na visini zadatka. A Vesprem je prvi put u 41. minutu otišao na sedam golova i poveo sa 25:18. Pobednik je već bio poznat, iako je ostalo još 20 minuta do kraja.

Mitrevski se brzo vratio na gol sa nadom da može nešto da se uradi. Ali kada se šanse u napadu ne iskoriste, Vesprem teško može da ode bez bodova. Bilo je prilike da Porto smanji na tri gola, ali su nakon promašaja gosti brzo ušli u novi ritam. Za nekoliko minuta su napravili veliku prednost i bilo je 30:21 u 50. minutu. Nije bilo vremena za preokret, već je samo Porto ublažio poraz.

Porto je donekle uspeo da se konsoliduje, ali samo do 28:35, što je bio i konačan rezultat utakmice.

U Vespremu najefikasniji je bio Petar Nenadić sa 8 golova iz devet pokušaja, a po četiri su postigli Elison, Lauge i Štrlek.

Kod Porta Turin je dao 6 golova, a Kristensen i Silva po četiri.Nikola Mitrevski završio je meč sa 8 odbrana.

Momir Ilić je nakon utakmice izjavio:

  • Pre svega, želeo bih da čestitam svojim igračima na pobedi. Igrali smo veoma dobro, posebno u drugom poluvremenu. Naša odbrana i golman su takođe bili odlični. Imamo dobar tim i dobro radimo. Sa takvim mentalitetom i učinkom možemo do završnice u Ligi šampiona. Želim još jednom da čestitam svojim igračima i poželim Portu sve najbolje u budućnosti.

FC Porto – Telekom Veszprém 28:35 (12:16)

FC Porto: Mitrevski, Fradsen – Veitia Valdés, Iturizza 1, Mikkelsen 1, Oliveira 1, Christensen 4, Silva 4, Salina 2, Jimenez, Thurin 6, Fernandes 2, Branquinho 3, Areia 3, Alves, Magalhaes 1.

Telekom Veszprém: Corrales, Cupara – Omar 2, Nenadić 8, Elísson 4, Ligetvári, Marguč 1, Lauge 4, Štrlek 4, Lukács, Mahé 2, ElDeraa 1, Ilic 3, Pešmalbek 2, Vailupau 3, Sipoš 1.

PRATITE NAS:

  • tik-tok

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here