Rugvica otvorila sezonu pobedom nad Dugim Selom!

0
299

S velikim nestrpljenjem očekivao se derbi u Rugvici. Na početku nove sezone Prve lige, u kojoj Rugvičani premijerno igraju, gost rugvičke sportske dvorane bilo je Dugo Selo predvođeno legendarnim hrvatskim golmanom Vladom Šolom, koji je ovog leta seo na dugoselsku klupu. Za razliku od Rugvičana koji će debi pamtiti jako dugo, Šola će ovu utakmicu hteti što brže da zaboravi.

Domaća ekipa koja je imala veliku podršku s tribina koje su bile lepo popunjene slavila je s uverljivih 31:24, čime je debi Rugvičana u višem rangu zaslužio odličnu ocenu. Odigrala je ekipa trenera Miroslava Vicića sjajnu utakmicu u kojoj nije bilo slabog pojedinca. Sve je funkcionisalo kako treba, što na kraju pokazuje rezultat.

Štaviše, gosti iz Dugog Sela tokom svih šezdeset minuta bili su u podređenom položaju. U tri navrata u prvom delu su se približili na samo gol zaostatka, dok su domaći rukometaši u 26. minutu golom Karla Ježića imali u tom trenutku najvećih +5 (15:10). Nastavak utakmice nije doneo veće promene, gosti koji su bivali sve nervozniji, kako na terenu tako i na klupi nisu mogli ozbiljnije da ugroze domaću ekipu koja je bila sjajno vođena od strane Miroslava Vicića i Hrvoja Džigumovića, koji su tako nastavili tamo gde su stali prošle sezone.

  • U jednoj prekrasnoj atmosferi odigrali smo ono što smo igrali cijelu prošlu sezonu “svi za jednog, jedan za sve”. Obrana je bila na nivou, dečki su dali sve od sebe. Jednom riječju zajedništvo je pobijedilo. Čudno nam je bilo vidjeti ovako ispunjenu dvoranu, hvala svima što su nas podržali – kazao je kapiten Rugvice Frano Vondruška.

Prvi strelac domaće ekipe bio je Ivan Čupić s 8 golova, jedan manje je postigao Nikola Ivanković, a sve pohvale za svoju partiju zaslužuje golman Zvonimir Hrka, koji je sakupio 15 odbrana kojima je pridodao i dva gola.

  1. HRL SEVER, 1. KOLO

RK RUGVICA – MRK DUGO SELO 31:24 (15:12)

RK RUGVICA: Hrka 15 odbrana+2 gola, Bačić 1, Borovec 4, Krizmanić 5, Vondruška 1, Smolković, Bočkaj, Vicić, Ježić 1, Čupić 8, Grbeša, Stanić, Ivanković 7, Filipović 1, Brkić 1, Čule. TRENER: Miroslav Vicić

MRK DUGO SELO: Braut 3, Smolčić 1, Lešković 2, Deronja 9, Jelčić, Agatić 2, Štafta, Lončar, Zajec, Neralić 6, Pužek, Vlašić, Radović, Šuker 1, Svetina, Barić. TRENER: Vlado Šola

PRATITE NAS:

  • tik-tok

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here