Zanimljivo otvaranje sezone u PAKET Premijer ligi – A!

0
255

U tri utakmice 1. kola Paket24 Premijer lige – Lige A bodovi su ostali domaćinima. I dok su neki bili jako uverljivi poput Nexe-a, drugi su morali ozbiljno da se potrude da izbegnu poraz. Varaždinci su prelomili utakmicu početkom drugog dela, a Gorica je slomila otpor čvrstog gosta iz Kaštela tek u poslednja četiri minuta.

Evo nekih reakcija trenera i igrača nakon 1. kola:

NEXE – METKOVIĆ-MEHANIKA 43:20

Branko Tamše, trener Nexea:

  • Prije svega moram igračima čestitati na ogromnoj volji, želji i energije i na zalaganju, prije svega u obrani. Tu smo trasirali put kojim će utakmica ići. Stvarno im čestitam na tom zalaganju i pristupu. S druge strane, Metković nije toliko loš koliko smo mi danas bili dobri i superiorni, a i zbog toga sam sretan. Ali znam da Metković pogotovo kući, a i vani će biti sigurno tvrd orah za sve ekipe. Imaju dobru ekipu, ali ono što sam rekao još jedanput ću naglasiti ozbiljan pristup. Sve što sam htio, dečki su odradili. Imamo mirnih sedam dana za pripremu nove domaće utakmice. Moramo svaki dan maksimalno raditi, razmišljati u tome. Bilo je nekih loših stvari danas, ali tih je bilo u manjini tako da moramo i to popravljati iz dana u dan i samo to je put koji nas vodi tamo gdje mi želimo. Jako jednostavno za reći, malo teže napraviti, ali trudimo se.

Fahrudin Melić, igrač Nexe-a:

  • Prva je utakmica i dobra uvertira za domaće prvenstvo. Ispoštovali smo neke stvari koje smo dogovarali u svlačionici, igrali dobru odbranu, čvrsto, momci su trčali jako dobro i to je rezultiralo da smo postigli dosta lakih golova. Pobeda s visokom razlikom, jako dobro posebno nakon Final 4 u Zadru gde smo malo potonuli. Vratili smo se, dobro smo trenirali i spremili se za ovu utakmicu i to je rezultiralo ovakvim ishodom. Lično mi je jako drago što se ekipa Metkovića vratili u Premijer ligu. To je ekipa s tradicijom, pričati o rukometu u Metkoviću je stvarno suvišno. Imam dosta prijatelja, bivših igrača i sadašnjih koji su tamo i baš mi je drago što su opet tu i verujem da će kada budemo igrali u Metkoviću biti totalno drugačija priča.

Mario Bjeliš, trener Metković – Mehanike:

  • Vidjeli ste i sami da je jednostavno prevelika razlika u kvaliteti. Ipak je Nexe ekipa kojoj je cilj osvajanje trofeja. Mi imamo svoje planove, to je opstanak u ligi, a danas smo radili previše tehničkih grešaka što je Nexe iskoristio u polukontri i kontri. Ne znam, mislim smo petnaestak golova primili samo iz polukontre što jednostavno ne može biti dobro. Šutirali smo u napadu iz polušansi što je protivnik iskoristio. Ništa, mi se moramo okrenuti sljedećem protivniku za vikend kada nam dolazi Zamet i jednostavno moramo tu utakmicu pobijediti.“

Antonio Cvitanović, igrač Metković – Mehanike:

  • Utakmica koju ćemo nastojati što prije zaboraviti. Debi na povratku u Premijer ligu nakon ovoliko godina nije baš dobro prošao, kao što smo i očekivali i s te strane čestitke ekipi Nexea. Pokazali su apsolutni respekt prema nama, vidjelo se da idu 120 na sat. Trčali su, nisu kalkulirali, bacali se na glavu i na tome im samo možemo čestitati. Nama predstoji da nastavimo raditi, podignemo glave i idemo dalje na utakmice koje su pred nama. Nadam se da ćemo u ovoj debitantskoj sezoni nakon toliko godina osigurati ostanak u ligi.

GORICA – RIBOLA KAŠTELA  31:29

Andrija Nikolić, trener Gorice:

  • Završila je utakmica i mislim da nam je ovo jedino vodstvo bilo u zadnjim minutama. Teška, teška utakmica, otvaranje prvo kolo. Kaštela malo nepoznanica s obzirom da su ušli u ligu ove godine, jednostavno nas nije išlo i promašili smo dosta šuteva. Ali evo na kraju vjerujem da je zasluženo pobjeda ostala u Gorici.

Jakov Dujić, igrač Gorice:

  • Jedna jako teška utakmica na kraju okrunjena pobjedom. Bilo je teže nego što smo očekivali. Kaštela je vodila cijelu utakmicu, a mi smo promašili puno zicera i penala. Ali na kraju smo skupili glave i uspjeli izboriti pobjedu. Čestitam cijeloj ekipi i stručnom stožeru.

Davor Bujas, trener Ribola Kaštela:

  • Prvo kolo, vrlo jak protivnik koji je bio četvrti prošle sezone. Nama je sve novo, novak smo u Paket24 Premijer ligi, i izuzetno sam zadovoljan igrom svojih igrača. Mala nesmotrenost i nekoliko tehničkih grešaka na kraju utakmice presudile su utakmicu. Zadnje tri minute ”prodali smo tri baluna” i Gorica je to vješto iskoristila sa kontrama. I to je bilo njihovo prvo vodstvo.

Velimir Krokar, igrač Ribola Kaštela:

  • Prva utakmice ove sezone u Paket24 Premijer ligi. Odigrali smo dobro, cijelu utakmicu smo vodili i na kraju u par tehničkih grešaka izgubimo. Nekako prelako te nam ostaje žal za tom pobjedom.

PRATITE NAS:

  • tik-tok

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here