Umag u narednu sezonu ulazi u izmenjenom sastavu!

0
190

U novu sezonu itekako izmenjen ulazi i RK Umag. Rukometaši sa severozapada Istre dobili su novu upravu, ali i novi trenerski dvojac. Bruno Maros i Ivan Sever dokazali su se u vreme kada su uspešno vodili ženski rukometni sastav iz istog grada.

Kažu kako je nova strategija kluba povratak ka domaćim igračima te je to i učinjeno, kontaktirani su mnogi koji su se proteklih godina “pogubili” pa će tako ponovo umaški dres nositi Arijan Beliga, Arijan Udovičić, Erik Vukotić i Ivan Rogić, a sa strane su doveli dvojicu igrača koje po pozicijama nisu mogli da pronađu na severozapadu Istre.

Filip Kozina je levi bek iz Splita koji je dosad igrao u Balić-Metličić akademiji, a iz susedne Slovenije dolazi Urh Poberaj, dosadašnji srednji bek Izole koji i živi u Umagu. Uz to, cilj im je omasoviti školu rukometa i da nastave da stvaraju igrače koji bi jednog dana igrali za prvu ekipu.

Takođe, ojačan je i stručni štab u kom će biti i Marko Buvinić, proslavljeni rukometaš iz Umaga, inače i brat novog predsednika kluba. Svi zajedno kažu kako je jedini ispravni put prema povratku u Premijer ligu baš stvaranje baze domaćih igrača.

PRATITE NAS:

  • tik-tok

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име